HP Aktori

Painaako vastuu? Kaipaatko uusia ideoita? Haluatko kasvaa ihmisenä? Jos vastasit useampaan kysymykseen kyllä, mentorointi on sinua varten. Mentoroinnista saat uutta intoa sekä tukea partiopestiin. Vuoden 2024 mentorointiohjelma alkaa tammi-helmikuussa.

Mentorointi on menetelmä, joka perustuu aktorin (osallistuja) ja kokeneemman mentorin välisiin keskusteluihin ja pohdintoihin. Aktori ja mentori tapaavat noin kerran kuukaudessa vuoden ajan. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Keskusteluissa mentorin kanssa siirtyy hiljaista tietoa aktorille. Aktori saa uusia näkökulmia ja oppii tekemään uudenlaisia tulkintoja. Hän saa henkilökohtaista tukea pestissä toimimiseen ja omaan kasvuun.

Mentorointi ei ole tarkkasisältöinen kurssi vaan tapaamiset suunnitellaan aktorin tavoitteiden perusteella. Parhaassa tapauksessa hyvät keskustelut synnyttävät uusia keskustelunaiheita ja oivalluksia. Juuri oivallukset ja uuden oppiminen ovat mentoroinnin suola.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Ohjelmaan osallistuminen sopii johtokolmikon lisäksi muissa vaativissa tehtävissä toimiville kuten sihteereille tai taloudenhoitajille tai vaikkapa kesäleirin johtajalle. Piirin ohjelmaan voivat hakea myös piiriluottikset, esimerkiksi ryhmien puheenjohtajat.

Lisätiedot

Piirin mentorivastaava Virpi Väyrynen, virpi.vayrynen@partio.fi

Täytä hakemus