Tarpojien kevätmestaruudet ratkottiin syksyisissä tunnelmissa

Piirin tarpojien kevätmestaruuskisoja jouduttiin lykkäämään keväältä syksyyn koronapandemian vuoksi. Kisat käytiin Nokialla 11.9. kuulaassa syyssäässä mukavia tehtäviä tehden.

Kisoihin osallistui yhteensä 14 vartiota, eli 7 oranssiin sarjaan ja 7 vihreään sarjaan. Kisoja oli odotettu pitkään ja järjestävät lippukunnat olivatkin iloisia, että kisat saatiin vihdoin järjestettyä. Hymyilevistä kasvoista päätellen myös kisaajat olivat tyytyväisiä kisaan.

Päivä oli hieman harmaa ja sadettakin ripisteli aamusesta hieman. Rasteilla oli leppoista tunnelma ja suuria ruuhkia ei koettu koko päivänä. Myöskään ensiaputiimi ei joutunut edes avaamaan laukkujaan, mikä oli onnekas asia.

Katapultin mallikappale.
Kuva: Anna-Emilia PIirainen

Rakentelutehtävässä kisavartiot rakensivat katapultin. Katapultin piti olla ammuttavissa, joten ihan täysin keskeneräistä rakennelmaa ei kannattanut palauttaa. Hienoja tuotoksia syntyi kaikilta vartioilta, vaikka osalle meinasikin tulla ajan puitteissa pieni kiirus.

Rasteja oli moneen lähtöön perinteistä ensiapurastia unohtamatta. Ruokarastilla vartiot valmistivat trangialla perunarieskan. Tuoksut rastilla olivat herkulliset ja arvostelijoiden kommenttien mukaan rieskat olivat myös maittavia.

Oranssin sarjan voittajaksi kisassa tuli Huskytiaiset Pirkkalan Pirkoista. Vihreässä sarjassa puolestaan voiton vei Turbonaula Tampereen Eräpojista. Kaikki tulokset löytyvät kisan sivuilta.