Partiokerhoja koulupäivien yhteyteen

Tiesitkö, että nyt on mahdollista järjestää uudenlaista toimintaan lippukunnassa, nimittäin koulupäivän yhteydessä järjestettävää partiotoimintaan? Lue lisää tästä mallista ja mikäli toiminta kiinnostaa, lähtekää mukaan koko lippukunnan voimin.

Oletteko jo kuulleet uudesta toimintamahdollisuudesta – koulupäivän yhteydessä järjestettävästä partiotoiminnasta? Partiossa olemme luoneet sille kaksi erilaista kokeilumallia ja toiminta osuu myös viime vuoden lopussa lanseerattuun harrastamisen Suomen malliin. Harrastamisen Suomen mallissa on tarkoitus tarjota jokaiselle lapselle ja nuorelle ilmainen harrastusmahdollisuus ja tämä tapahtuu koulupäivän yhteydessä järjestettävien harrastuskerhojen kautta.

Partio haluaa ehdottomasti olla mukana lisäämässä lasten ja nuorten hyvinvointia uusien kokeilujen avulla. Siksi onkin luotu partiokerhon malli. Koulupäivän jälkeen tai yhteydessä voi olla ilmainen partiokerho, joka ei ole partion harrastustoimintaa vaan nimensä mukaisesti partiohenkinen kerho. Huomaathan, ettei partion toinen malli liity tähän harrastamisen Suomen malliin. Partion kokeilumallit ovat täällä: https://www.partio.fi/lippukunnille/projektit-ja-hankkeet/koululaisten-partiokerho/.

Kunnat ovat voineet hakea koulupäivän yhteydessä järjestettävälle harrastustoiminnalle rahoitusta ja monet sitä ovatkin saaneet. Ehkä tekin olette jo saaneet kunnalta suoraan yhteydenoton koskien partiokerhon järjestämistä koulussa. Avustusta saaneet kunnat täällä: https://harrastamisensuomenmalli.fi/harrastuksen-jarjestajille/harrastamisen-suomen-mallin-kunnat/

Korona-aika on entisestään korostanut huolta lasten harrastamisesta ja harrastusten mahdollistumisesta kaikille lapsille ja nuorille. Olemme partiossa osaltamme tällä mahdollisuudella kantamassa yhteiskuntavastuuta ja haluamme tarjota mahdollisuuden partioharrastamisen kokeilemiseen mahdollisimman monelle uudelle lapselle ja nuorelle erilaisista elämäntilanteista huolimatta.

Mikäli kunnasta ollaan teihin yhteydessä, kannattaa ehdottomasti vähintään harkita partiokerhon aloittamista. Jos taas aihe kiinnostaa, mutta kunnan kerhotarjotin on jo täynnä, kannattaa vinkata omasta toiminnasta kunnan harrastuskoordinaattorille.

Onko teidän lippukunnallanne mahdollisuutta aloittaa partiokerho? Kaipaatteko apua toiminnan käynnistämiseen? Lisätietoa ja apua löytyy piirin lippukuntakoordinaattorilta, Pete Niemiseltä: pete.nieminen@partio.fi, p. 050 311 0914

Lisätietoja saa myös Suomen Partiolaisista: Petra Valkonen, petra.valkonen@partio.fi, p. 040 718 5721