Aktiviteetteja ja ideoita

Alta löydät valmiita ideoita ja ohjeita leikkeihin ja aktiviteetteihin, jotka sopivat niin partion esittelyyn kuin koloiltoihinkin. Ohjeet on ryhmitelty teemoittain.

Piirillä olevista aktiviteettilaatikoista löytyy tarvikkeita ja ohjeita eri aktiviteettien tekemiseen. Aktiviteettilaatikoita voit lainata, kuten muutakin markkinointimateriaalia. Varaa haluamasi aktiviteettilaatikot sekä muut tarvikkeet osoitteesta partiotoimisto [dot] tampere [at] partio [dot] fi
 

Tehdään yhdessä

Aktiviteettilaatikko: Piiritoimistolta löytyvässä Puun arvoitus -pakotelttalaatikossa on perustarvikkeet escape-teltan pelaamiseen - itse tarvitset vain teltan ja lisärekvisiittaa. Varaa pakotelttatarvikkeet piiritoimistolta!

Aktiviteettilaatikko: Piiritoimistolta löytyvässä Tehdään yhdessä -aktiviteettilaatikossa on tarvikkeet maton kääntöön, köysi solmussa ja köyden ylitykseen. Voit lainata laatikkoa partiotoimistolta!

- Maton kääntö (pdf)

- Köysi solmussa (pdf)

- Köyden ylitys (pdf)

- Solmuleikki (pdf)

- Leikitään yhdessä (pdf)

- Jonoon järjestäytyminen (pdf)

Luonto

Aktiviteettilaatikko: Lintujenpainot -aktiviteettilaatikosta löytyy hauska arvuuttelutehtävä, jossa on myös haastetta aikuisille. Laatikkoa voit lainata piiritoimistolta. Huomaa kuitenkin, että laatikko sisältää 10 "lintua" ja painaa monta kiloa!

Aktiviteettilaatikko: Apua! -aktiviteettilaatikosta löydät pelastusköyden sekä naskaleita, joita voit käyttää tehtävissä Pelastysköysi ja Naskaliralli!

- Lintujen painot (pdf) (tehtävä ja vastaukset)

- Pelastusköysi (pdf)

- Naskaliralli (tulossa)

- Nuotiopopparit (pdf) : Nuotiopoppareiden tekoon piiritoimistolta löytyy mm. pakkeja ja nuotiopohjia, joita voit lainata!

Kädentaidot

- Kädentaidot viesti (pdf)

Macramee-avaimenperä

Solmuillen tehtävä macramee-avaimenperä on hauska aktiviteetti niin lapsille kuin aikuisille. Avaimenperää varten tarvitset nyöriä ja avainrenkaan. Pätkä teippiä ja kynttilä ovat myös avuksi.

Macramee-ohje

Paracord-ranneke

Paracord-ranneke on hitti vuodesta toiseen. Rannekkeeseen tarvitset nyöriä ja pienen pikalukon. Vaikeustasoltaan ranneke sopii seikkailijoista ylöspäin, mutta kyllä siitä nohevat sudenpennutkin selviävät ajan kanssa.

Paracord-ranneke-ohje

Apinannyrkki

Apinannyrkki on helpompi askarrella kuin paracord-ranneke. Tarvitset nyöriä, avainrenkaan sekä tekemistä helpottaa pieni massapallo, jonka voi laittaa apinannyrkin sisälle. Toimii kaikille ikäkauislle!

Apinannyrkki-ohje

Yhdenvertaisuus

- Istumalentopallo (pdf)

- Estepantomiimi ja -kortit (pdf)

- Kansainvälisiä leikkejä (pdf)

- Tykkään musta -ennustaja (pdf)

 

Lisää ohjeita tulossa piakkoin!