SuperSunnuntai

Ikäryhmät:
Ajankohta:
04.11.2018
Paikka:
Hämeenlinna
Hinta:
15 €
Lisätiedot: Pyry Nurmilo, pyry [dot] nurmilo [at] partio [dot] fi
Ilmoittautumisaika:
01.08.2018 - 08.10.2018
Ilmoittautuminen: ilmoittautuminen päättynyt

4.11.2018

SuperPäivät tarjoavat koulutusta lippukunnan koko johtajistolle!

Erilaisista koulutuksista ja vinkkivihjareista voi koota itselleen sopivimman kokonaisuuden. Tarjonta on suunnattu erityisesti ikäkausijohtajille, luotseille, ikäkausivastaaville ja ohjelmajohtajille.

 

Aikataulu

9.30-10 Aamukahvi
10-12 Rupeamat 1 
12-13 Lounas &kahvi
13-15 Rupeamat 2 
15-15.30 Välipala
15.30-17.30 Rupeamat 3

Rupeamat 1 klo 10-12

• Johtokolmikon työnjako

Vertaistukea ja toimintavinkkejä lippukunnan johtokolmikon työnjakoon. Jaetaan hyviä käytäntöjä ja toimintamalleja lippukunnan-, ohjelma- ja pestijohtajan yhteispeliin. Tähän rupeamaan kannattaa osallistua vaikka koko johtokolmikon voimin!

•Samoajajohtajan vinkit

Samoajajohtaja, tule hakemaan konkreettiset toimintavinkit kevään 2019 toiminnansuunnitteluun ja kokouksiin! Yhdistä tämä koulutus esimerkiksi rupeamiin Ulos koloilta -ohjelmapainotus 2019 ja Partiolaulut, niin koossa on valmiit ainekset kevään kokouksiin ja retkille.

• Leikkivinkit

Aina sama leikki koloillassa ja leirillä? Kahden tunnin leikkisetistä saat uusia vinkkejä leikkeihin.

• Ulkomaanprojekti

Tutustumme vaeltajaohjelman ulkomaanprojektiosioon, joka toimii koko ikäkauden huikeana päätöksenä. Miten projektissa pääsee alkuun? Kuinka olla asiantuntevana tukena? Mistä löydän tietoa ja kuka auttaa, kun tietoa ei löydy? Paljonko koko lysti kustantaa? Mistä rahoitus? Miten apurahoja voi anoa ja saada? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen täältä. Koulutusta suositellaan erityisesti vaeltajaluotseille, ohjelmajohtajille sekä ohjelmavalmentajille.


Rupeamat 2 klo 13-15

• Ulos koloilta -ohjelmapainotus 2019

Vuoden 2019 ohjelmapainotus on Ulos koloilta. Jaamme ideoita, miten toteuttaa ohjelmapainotusta eri ikäkausien kanssa viikkokokouksissa ja retkillä.

• Perhepartio

Tässä koulutuksessa perehdymme siihen, mitä perhepartio on ja jaamme vinkkejä siihen, miten käynnistää ja toteuttaa perhepartiotoimintaa. Perhepartiotoiminta tarjoaa loistavan mahdollisuuden tehdä partiotoimintaa tutuksi myös sellaisille perheille, joilla ei ole aiempaa kokemusta partiosta!

• Ilves19 - leirilippukunnan elämää

Leirilippukunnat ovat leirin tärkein elin. Leirilippukunta on osallistujan tuttu kotipaikka, josta on helppo lähteä johtajien tukemana tutkimaan muuta leirielämää. Tämä koulutus on tarkoitettu kaikille leirilippukunnan johtajapesteissä toimiville. Tutustumme leirilippukunnan johtajien pesteihin ja tehtäviin, leirilippukunnan arkeen sekä eri ikäkausien leiriohjelmaan.


Rupeamat 3 klo 15.30-17.30

Ilves19 - leirilippukunnan luotsikoulutus

Luotsi on tarpojan, samoajan ja vaeltajan tärkeä leirikokemuksen varmistaja. Luotsi kuulostelee leiriläisten fiiliksiä ja haastaa heitä ajattelemaan. Tule kouluttautumaan leirilippukunnan luotsin pestiin. Koulutuksessa saat peruspalikoita luotsaamiseen, tutustut tarpojan, samoajan ja vaeltajan ominaispiirteisiin ja heidän leiriarkeensa.

• Partiolaulut

Tule oppimaan ja laulamaan yhdessä perinteisiä ja hieman vieraampiakin partiolauluja!

• Alueellista yhteistyötä tapahtumien järjestämiseen

Miltä kuulostaisi alueen yhteinen KITT, samoaja- tai vaeltajatapahtuma? Mitä niissä voisi tehdä? Luotseille, tarpoja- samoaja- ja vaeltajaikäkauden vastaaville sekä ohjelmajohtajille suunnatussa setissä jaetaan vinkkejä ja pohditaan yhdessä hyviä käytäntöjä alueellisten tarpoja-, samoaja- ja vaeltajatapahtumien järjestämiseksi.

• Tervetuloa piiriluottikseksi

Kaipaatko uusi tuulia partiopolullesi? Kiinnostaako kouluttaminen, tapahtumien tai tempausten järjestäminen, alueellisen yhteistyön tukeminen, lehtijuttujen kirjoittaminen, someviestintä, projektit tai muu piiriluottistoiminta? Esittelemme piirin eri toiminnanaloja ja erilaisia avoimia pestejä, sekä kerromme millaista luottiksena toimiminen on.

Ikäkausien muut tapahtumat: