SuperPäivät

Ikäryhmät:
Ajankohta:
07.10.2017 - 08.10.2017
Paikka:
Laitikkala, Pälkäne
Hinta:
15 € päivä, 42 € koko viikonloppu (sis. majoituksen täysihoidolla), 30 € Henkinen ea
Lisätiedot: Tytti Tolvanen, tytti [dot] tolvanen [at] hp [dot] partio [dot] fi
Ilmoittautumisaika:
01.08.2017 - 18.09.2017
Ilmoittautuminen: ilmoittautuminen päättynyt

7. ja 8.10.2017

SuperPäivät järjestetään nyt kaksipäiväisenä Laitikkalassa. Osallistua voi joko yhdeksi päiväksi tai koko viikonlopuksi.
 

Lauantaina 7.10.

Lauantaipäivä tarjoaa erityisesti vinkkejä kaikille ikäkausijohtajille sekä koulutusta luotseille. Tämän lisäksi lauantaina järjestetään henkisen ensiavun koulutus.

10-12 Kuksa-koulutus ryhmänjohtajille
10-12 Retken järjestäminen
10-12 Sudenpentujen ja seikkailijoiden aktiviteetti-ideat jakoon

13-15 Yhteistyö partiolaisten vanhempien kanssa
13-15 Karttamerkit ja kompassi haltuun

15.30-17.30 Solmut ja köytökset haltuun (TÄYNNÄ)
15.30-17.30 Leikkivinkit

17.30-19 Päivällinen molempiin päiviin osallistujille
19-20 Iltanuotio ja partiolaulut (molempiin päiviin osallistujille)


Koko päivän

10-18 Luotsipäivä
10-18 Henkinen ensiapu (Hinta 30 €)
 

Kuksa-koulutus ryhmänjohtajille
Kuksan käyttöä arastellaan, mutta se on helppo oppia. Rupeamassa opit mm. tekemään omalle ryhmällesi toimintasuunnitelman kuksaan, lähettämään sähköpostia ryhmäsi jäsenille tai huoltajille sekä hallinnoimaan omaa ryhmääsi. Rupeama sopii kaikille niin akeloille, sammoille kuin luotseillekin. Tarvittaessa autamme kädestä pitäen kuksan käyttöä. Mukaasi tarvitset toimivan partioID:n sekä tietokoneen, tabletin tms. Laitteen, jolla pääset internettiin. Mukaan kannattaa varata juuri se laite jota normaalistikin käytät.

Retken järjestäminen
Retkelle? Mitä kaikkea retken suunnitteleminen, toteuttaminen ja järjestäminen pitää sisällään? Mitä kaikkea tulisi huomioida retkeä järjestettäessä. Tule hakemaan vinkit helpottamaan retken järjestämistä.

Ideat jakoon
Ota mukaasi parhaiten toimineet sudenpentujen ja seikkailijoiden aktiviteettien toteutukset ja jaa ideasi muille!

Yhteistyö partiolaisten vanhempien kanssa
Miten toimia vanhempien kanssa, jotka eivät tiedä partiosta mitään? Miten kertoa vanhemmalle, jos lapsi käyttäytyy koloilloissa haastavasti? Mitä tehdä, jos vanhempia ei kiinnosta lapsen asiat? Mitä jos vanhempi soittelee jatkuvasti retken aikana perään?

Karttamerkit ja kompassi haltuun
Koulutuksessa opit karttamerkit sekä kompassin käytön ja saat vinkkejä niiden harjoitteluun sudenpentujen, seikkailijoiden ja tarpojien kanssa.

Solmut ja köytökset haltuun - TÄYNNÄ
Koulutuksessa otetaan haltuun sudenpentujen, seikkailijoiden ja tarpojien ohjelmassa vaadittavat solmut ja köytökset.

Leikkivinkit
Aina sama leikki koloillassa ja leirillä? Kahden tunnin leikkisetistä saat uusia vinkkejä leikkeihin.

Luotsipäivä
Luotsipäivä tarjoaa tietoa ikäkausista ja aikuisena tukena toimimisesta. Päivän aikana perehdytään ikäkauden erityispiirteisiin, ikäkauden partio-ohjelmaan sekä aikuisena toimimisen kysymyksiin. Luotsi saa vinkkejä pestiinsä ja pääsee vaihtamaan kokemuksia muiden samaa ikäkautta luotsaavien kanssa. Päivä sisältää seuraavat koulutusmoduulit: IK3: Minä luotsina, K1: Kehitys ja kasvu 1, K4: Ikäkausiohjelman perusteet (tarpoja, samoaja, vaeltaja), O1: Ohjaamisen perusteet.

Henkinen ensiapu
Ero? Läheisen kuolema? Onnettomuus? Kriisit kuuluvat ihmiselämän normaaliin kulkuun. Hoitamaton traumaattinen kriisi voi kuitenkin vaikeuttaa elämää vuosikausia. Siksi se on hyvä tunnistaa, jotta osaa auttaa toista ihmistä tai vastaanottaa apua hädän hetkellä. Henkisen tuen kurssilla saat perustietoa onnettomuustilanteiden jälkeisistä traumaattisista kriiseistä, kriisireaktioista ja niistä selviytymisestä sekä kehität omia henkisen tuen taitojasi. Kurssille et tarvitse ennakkotietoja
 

Sunnuntaina 8.10.

9.30-12 Vinkit valokuvaukseen
9.30-12 Vaeltajien projektikoulutus
9.30-12 Näin luotsaat vaeltajat ulkomaille
9.30-12.15 Pestiavain ja lippukunnan johtajapestit
9.30-12 Lippukunnan talouden ABC

13-15.30 Somekanavat haltuun partiossa
13-15.30 Partiokasvatuksen road show ja siirtymät
13-15.30 Täsmääkö tase? Näin teet tilinpäätöksen


Koko päivän

9.30-16 ROK-kouluttajakoulutus
 
 
Vinkit valokuvaukseen
Opi ottamaan kiinnostavia ja hyviä partiokuvia! Saat vinkkejä parempien kuvien ottamiseen sekä kuvan muokkaamiseen.

Vaeltajien projektikoulutus - PERUTTU
Projektit haltuun! Partioprojektin vaiheet lentävistä ideoista ja unelmista arviointiin ja oppimiseen. Opetellaan lippukunnan projektin suunnittelua, toteutusvaiheita ja arviontimenetelmiä sekä johtamista, käytännön menetelmiä ja työkaluja unohtamatta. Koulutusta voi hyödyntää niin vaeltajaohjelman projekteissa kuin lippukunnan eri asteisissa tapahtuma- tai kehitysprojekteissakin.

Näin luotsaat vaeltajat ulkomaille - PERUTTU
Tutustumme vaeltajaohjelman ulkomaanprojektiosioon, joka toimii koko ikäkauden huikeana päätöksenä. Miten projektissa pääsee alkuun? Kuinka olla asiantuntevana tukena? Mistä löydän tietoa ja kuka auttaa, kun tietoa ei löydy? Paljonko koko lysti kustantaa? Mistä rahoitus? Miten apurahoja voi anoa ja saada? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen täältä. Koulutusta suositellaan erityisesti vaeltajaluotseille, ohjelmajohtajille sekä ohjelmavalmentajille.
 
Pestiavain ja lippukunnan johtajapestit
Tule ottamaan haltuusi työkalu, jolla eri pestien tavoitteen saadaan paremmin toteutetuksi. Sopii erityisesti lippukunnan pestijohtajalle, mutta myös muille lippukunnan vaeltaja- ja aikuispesteissä toimiville.  Entä onko lippukunnan johtajapestien sisällöissä vielä oppimista? Täällä pystyt syventymään pestien sisältöön ja selviää, mitä osaamista kolmikko tarvitsee tai mistä osaaminen voisi kertyä.  Saat siis näkemystä oman lippukuntasi johtajapestien järjestämiseen.

Lippukunnan talouden ABC
Mitä lippukunnan hallituksen jäsenenä tulee tietää lippukunnan taloudesta. Tule oppimaan, miten talousasiat hoidetaan oikeaoppisesti ja sujuvasti. Koulutuksessa on varattu aikaa myös lippukuntien kysymyksille ja ongelmien ratkaisemiselle.
 
Somekanavat haltuun partiossa
Miksi sosiaalinen media kannattaa hallita myös partiossa? Workshopissa käydään läpi erilaisia somekanavia, keitä niillä tavoittaa ja millä keinoin voi tavoittaa yhä suurempia yleisöjä. Kuka käyttää lippukunnan sosiaalisen median tilejä ja miten niissä esiinnytään. Ota haltuun hashtagit, materiaalien julkaisuun liittyvät lakipykälät ja saa kuuluvuutta ja näkyvyyttä tyylillä!

Partiokasvatuksen road show ja siirtymät
Tässä koulutuksessa pureudutaan pintaa syvemmälle partiokasvatuksen haasteisiin sekä pohditaan erilaisia toimintamalleja lippukuntien ikäkausiohjelman toteuttamiseen. Koulutuksessa pureudutaan myös siirtymien merkitykseen ja kokemuksiin erilaisista onnistuneista siirtymistä.

Täsmääkö tase? Näin teet tilinpäätöksen
Koulutuksesta saat täsmävinkit tilinpäätöksen tekemiseen ja vinkkejä kirjanpitoon.

ROK-kouluttajakoulutus
Tervetuloa kouluttautumaan ROK-kouluttajaksi. Oletko samoajaluotsi ja vastuullasi on ROK-kurssi? Tai osallistutko uutena ROK-staabiin?
Haluatko oppia vetämään kurssin niin, että samoajat pysyvät hereillä ja jopa innostuvat johtamisesta? Entä miten hoidetaan paperityöt kurssin päätteeksi  ja miten lanseerataan johtamisharjoittelu lippukuntaan?
Tällä kurssilla opit kouluttamaan samoajaikäistä nuorta ja tutustut uudistuneen ROK-kurssin sisältöön.
Keskeneräiset kurssisuunnitelmat mukaan, jos on!
 

Ikäkausien muut tapahtumat: