SuperLauantai

Ikäryhmät:
Ajankohta:
03.11.2018
Paikka:
Oriveden yhteiskoulu
Hinta:
15 €
Lisätiedot: Pyry Nurmilo, pyry [dot] nurmilo [at] partio [dot] fi
Ilmoittautumisaika:
01.08.2018 - 08.10.2018
Ilmoittautuminen: ilmoittautuminen päättynyt

3.11.2018

SuperPäivät tarjoavat koulutusta lippukunnan koko johtajistolle!

Erilaisista koulutuksista ja vinkkivihjareista voi koota itselleen sopivimman kokonaisuuden tai osallistua yhteen koko päivän koulutukseen. Tarjonta on suunnattu erityisesti ikäkausijohtajille, luotseille, ikäkausivastaaville ja ohjelmajohtajille.

Aikataulu

9.30-10 Aamukahvi
10-12 Rupeamat 1  
12-13 Lounas &kahvi
13-15 Rupeamat 2  
15-15.30 Välipala
15.30-17.30 Rupeamat 3

Koko päivän koulutukset klo 10-17.30

Luotsikoulutus

Luotsikoulutus tarjoaa tietoa ikäkausista ja aikuisena tukena toimimisesta. Päivän aikana perehdytään ikäkauden erityispiirteisiin, ikäkauden partio-ohjelmaan sekä aikuisena toimimisen kysymyksiin. Luotsi saa vinkkejä pestiinsä ja pääsee vaihtamaan kokemuksia muiden samaa ikäkautta luotsaavien kanssa. Päivä sisältää seuraavat koulutusmoduulit: IK3: Minä luotsina, K1: Kehitys ja kasvu 1, K4: Ikäkausiohjelman perusteet (tarpoja, samoaja, vaeltaja), O1: Ohjaamisen perusteet, sekä tietoa luotsaamisesta Ilves19 -leirillä.

Nuoren mielen ensiapu

Lasten ja nuorten kanssa toimiville aikuisille suunnattu koulutus liittyen mielenterveysasioihin. Kurssi soveltuu esimerkiksi akeloille, sammoille, luotseille, ikäkausivastaaville ja lippukuntien turva-aikuisille.

 

Rupeamat 1 klo 10-12

• Johtokolmikon työnjako

Vertaistukea ja toimintavinkkejä lippukunnan johtokolmikon työnjakoon. Jaetaan hyviä käytäntöjä ja toimintamalleja lippukunnan-, ohjelma- ja pestijohtajan yhteispeliin. Tähän rupeamaan kannattaa osallistua vaikka koko johtokolmikon voimin!

Samoajajohtajan vinkit

Samoajajohtaja, tule hakemaan konkreettiset toimintavinkit kevään 2019 toiminnansuunnitteluun ja kokouksiin! Yhdistä tämä koulutus esimerkiksi rupeamiin Ulos koloilta -ohjelmapainotus 2019 ja Nuotioruokaa, niin koossa on valmiit ainekset kevään kokouksiin ja retkille.

Leikkivinkit

Aina sama leikki koloillassa ja leirillä? Kahden tunnin leikkisetistä saat uusia vinkkejä leikkeihin.

Ulkomaanprojekti

Tutustumme vaeltajaohjelman ulkomaanprojektiosioon, joka toimii koko ikäkauden huikeana päätöksenä. Miten projektissa pääsee alkuun? Kuinka olla asiantuntevana tukena? Mistä löydän tietoa ja kuka auttaa, kun tietoa ei löydy? Paljonko koko lysti kustantaa? Mistä rahoitus? Miten apurahoja voi anoa ja saada? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen täältä. Koulutusta suositellaan erityisesti vaeltajaluotseille, ohjelmajohtajille sekä ohjelmavalmentajille.

 

Rupeamat 2 klo 13-15

Ulos koloilta -ohjelmapainotus 2019

Vuoden 2019 ohjelmapainotus on Ulos koloilta. Jaamme ideoita, miten toteuttaa ohjelmapainotusta eri ikäkausien kanssa viikkokokouksissa ja retkillä.

Perhepartio

Tässä koulutuksessa perehdymme siihen, mitä perhepartio on ja jaamme vinkkejä siihen, miten käynnistää ja toteuttaa perhepartiotoimintaa. Perhepartiotoiminta tarjoaa loistavan mahdollisuuden tehdä partiotoimintaa tutuksi myös sellaisille perheille, joilla ei ole aiempaa kokemusta partiosta!

Ilves19 - leirilippukunnan elämää

Leirilippukunnat ovat leirin tärkein elin. Leirilippukunta on osallistujan tuttu kotipaikka, josta on helppo lähteä johtajien tukemana tutkimaan muuta leirielämää. Tämä koulutus on tarkoitettu kaikille leirilippukunnan johtajapesteissä toimiville. Tutustumme leirilippukunnan johtajien pesteihin ja tehtäviin, leirilippukunnan arkeen sekä eri ikäkausien leiriohjelmaan.

• Partiolaulut

Tule oppimaan ja laulamaan yhdessä perinteisiä ja hieman vieraampiakin partiolauluja!

 

Rupeamat 3 klo 15.30-17.30

Nuotioruokaa

Kaipaatko vaihtelua pussiruokien kokkaamiseen? Parin tunnin aikana saat kattauksen helppoja ja kenties hieman haastavampiakin retkiruokavinkkejä nuotiolla toteutettavaksi.

DIY: lippukunnan mainosjulisteet ja flyerit

Nyt on tilaisuus päästä luomaan lippukunnalle hyvännäköiset mainosjulisteet ja flyerit! Tässä lippukuntien toivomassa rupeamassa tutustutaan taittamisen perusteisiin ja opitaan tekemään partiomainoksia sekä valmiista pohjista että alusta alkaen itse. Ennakko-osaamista ei vaadita, oma kiinnostus riittää! Mukaan tarvitset tekstinkäsittelyohjelmalla ja internetyhteydellä varustetun tietokoneen.

Alueellista yhteistyötä tapahtumien järjestämiseen

Miltä kuulostaisi alueen yhteinen KITT, samoaja- tai vaeltajatapahtuma? Mitä niissä voisi tehdä? Luotseille, tarpoja- samoaja- ja vaeltajaikäkauden vastaaville sekä ohjelmajohtajille suunnatussa setissä jaetaan vinkkejä ja pohditaan yhdessä hyviä käytäntöjä alueellisten tarpoja-, samoaja- ja vaeltajatapahtumien järjestämiseksi.

Tervetuloa piiriluottikseksi

Kaipaatko uusi tuulia partiopolullesi? Kiinnostaako kouluttaminen, tapahtumien tai tempausten järjestäminen, alueellisen yhteistyön tukeminen, lehtijuttujen kirjoittaminen, someviestintä, projektit tai muu piiriluottistoiminta? Esittelemme piirin eri toiminnanaloja ja erilaisia avoimia pestejä, sekä kerromme millaista luottiksena toimiminen on.

 

Ikäkausien muut tapahtumat: