SuperLauantai

Ikäryhmät:
Ajankohta:
03.11.2018
Paikka:
Oriveden yhteiskoulu
Hinta:
15 €
Lisätiedot: Pyry Nurmilo, pyry [dot] nurmilo [at] partio [dot] fi
Ilmoittautumisaika:
01.08.2018 - 08.10.2018
Ilmoittautuminen: ilmoittautuminen päättynyt

3.11.2018

SuperPäivät tarjoavat koulutusta lippukunnan koko johtajistolle!

Erilaisista koulutuksista ja vinkkivihjareista voi koota itselleen sopivimman kokonaisuuden tai osallistua yhteen koko päivän koulutukseen. Tarjonta on suunnattu erityisesti ikäkausijohtajille, luotseille, ikäkausivastaaville ja ohjelmajohtajille.

Aikataulu

9.30-10 Aamukahvi
10-12 Rupeamat 1  
12-13 Lounas &kahvi
13-15 Rupeamat 2  
15-15.30 Välipala
15.30-17.30 Rupeamat 3

Koko päivän koulutukset klo 10-17.30

Luotsikoulutus

Luotsikoulutus tarjoaa tietoa ikäkausista ja aikuisena tukena toimimisesta. Päivän aikana perehdytään ikäkauden erityispiirteisiin, ikäkauden partio-ohjelmaan sekä aikuisena toimimisen kysymyksiin. Luotsi saa vinkkejä pestiinsä ja pääsee vaihtamaan kokemuksia muiden samaa ikäkautta luotsaavien kanssa. Päivä sisältää seuraavat koulutusmoduulit: IK3: Minä luotsina, K1: Kehitys ja kasvu 1, K4: Ikäkausiohjelman perusteet (tarpoja, samoaja, vaeltaja), O1: Ohjaamisen perusteet, sekä tietoa luotsaamisesta Ilves19 -leirillä.

Nuoren mielen ensiapu

Lasten ja nuorten kanssa toimiville aikuisille suunnattu koulutus liittyen mielenterveysasioihin. Kurssi soveltuu esimerkiksi akeloille, sammoille, luotseille, ikäkausivastaaville ja lippukuntien turva-aikuisille.

 

Rupeamat 1 klo 10-12

• Johtokolmikon työnjako (EI TOTEUDU)

Samoajajohtajan vinkit (EI TOTEUDU)

Leikkivinkit Aina sama leikki koloillassa ja leirillä? Kahden tunnin leikkisetistä saat uusia vinkkejä leikkeihin.

Ulkomaanprojekti

Tutustumme vaeltajaohjelman ulkomaanprojektiosioon, joka toimii koko ikäkauden huikeana päätöksenä. Miten projektissa pääsee alkuun? Kuinka olla asiantuntevana tukena? Mistä löydän tietoa ja kuka auttaa, kun tietoa ei löydy? Paljonko koko lysti kustantaa? Mistä rahoitus? Miten apurahoja voi anoa ja saada? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen täältä. Koulutusta suositellaan erityisesti vaeltajaluotseille, ohjelmajohtajille sekä ohjelmavalmentajille.

 

Rupeamat 2 klo 13-15

Ulos koloilta -ohjelmapainotus 2019

Vuoden 2019 ohjelmapainotus on Ulos koloilta. Jaamme ideoita, miten toteuttaa ohjelmapainotusta eri ikäkausien kanssa viikkokokouksissa ja retkillä.

Perhepartio (EI TOTEUDU)

Ilves19 - leirilippukunnan elämää (EI TOTEUDU)

• Partiolaulut

Tule oppimaan ja laulamaan yhdessä perinteisiä ja hieman vieraampiakin partiolauluja!

 

Rupeamat 3 klo 15.30-17.30

Nuotioruokaa

Kaipaatko vaihtelua pussiruokien kokkaamiseen? Parin tunnin aikana saat kattauksen helppoja ja kenties hieman haastavampiakin retkiruokavinkkejä nuotiolla toteutettavaksi.

DIY: lippukunnan mainosjulisteet ja flyerit

Nyt on tilaisuus päästä luomaan lippukunnalle hyvännäköiset mainosjulisteet ja flyerit! Tässä lippukuntien toivomassa rupeamassa tutustutaan taittamisen perusteisiin ja opitaan tekemään partiomainoksia sekä valmiista pohjista että alusta alkaen itse. Ennakko-osaamista ei vaadita, oma kiinnostus riittää! Mukaan tarvitset tekstinkäsittelyohjelmalla ja internetyhteydellä varustetun tietokoneen.

Alueellista yhteistyötä tapahtumien järjestämiseen (EI TOTEUDU)

Tervetuloa piiriluottikseksi (EI TOTEUDU)

 

 

Ikäkausien muut tapahtumat: