Kaste-sudenpentukilpailut

Ikäryhmät:
Ajankohta:
05.05.2018
Paikka:
Hämeenlinna ja Kangasala (Suorama)
Hinta:
30 € / pentue ja 7 € / henkilö (ml. saattaja)
Lisätiedot: Lotta Kylmälahti, lotta [dot] kylmalahti [at] partio [dot] fi, p. 050 311 0922
Ilmoittautumisaika:
26.03.2018 - 16.04.2018
Ilmoittautuminen: ilmoittautuminen päättynyt

lauantai 5.5.2018

Sudenpentujen kevätkilpailu Kaste 2018 vie laumat matkalle veden äärelle! Saimaannorppa Kerttu matkustaa halki Suomen vesistöjen ja tutustuu samalla paikallisiin partiolaisiin.
 
Kisoissa vietetään mukava retkipäivä ratkoen visaisia pulmia ja uutta oppien. Jokaisen pentueen mukana kulkee saattaja, joten eksymisen vaaraa ei ole. Sudenpentukisa voi olla lasten ja vanhempien yhteinen tapahtuma – kutsukaa siis lasten vanhemmat mukaan saattajiksi!
 

JOUKKUEET

Kilpailupentueen koko on 4–7 sudenpentua. Pentueen kaikilla jäsenillä tulee olla Suomen Partiolaisten vuoden 2018 jäsenmaksu maksettuna. Pojat ja tytöt kilpailevat samassa sarjassa. Osallistua voivat iästä riippumatta kaikki, jotka suorittavat vielä sudenpentuohjelmaa. Kilpailuun on mahdollista osallistua myös pienemmällä pentueella, mutta tämä vaikuttaa tehtävien tekemiseen. Mikäli pentueessa on kahdeksan jäsentä, suositellaan siitä tehtävän kaksi pentuetta, jolloin tehtävien toteuttaminen on mielekkäämpää.

SAATTAJA

Pentueella on oltava mukana vähintään 15–vuotias saattaja, joka kulkee pentueen mukana koko kilpailun läpi, mutta ei osallistu tehtävien suorittamiseen, ellei sitä erikseen mainita. Saattaja voi auttaa pentuetta tehtäväkäskyn lukemisessa ja vastausten kirjoittamisessa, mutta hän ei saa neuvoa itse suorituksessa. Saattajalla ei tarvitse olla aikaisempaa partiokokemusta.

OSALLISTUMISMAKSU

30 €/pentue + 7 €/osallistuja (ml. saattaja). Osallistumismaksu laskutetaan lippukunnilta ilmoittautumisajan päätyttyä. Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin sekä lämpimän aterian.

ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailuihin ilmoittaudutaan pentueittain 26.3.-16.4. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisessa on mainittava pentueen nimi ja koko, lippukunta, kaikkien jäsenten erityisruokavaliot sekä saattajan nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja mahdolliset erityisruokavaliot.

Ennakko-ohje lähetetään sähköpostitse ilmoittautuneille pentueille viimeistään 23.4.

OSALLISTUMISSUOSITUS

Suositus on, että Mäntän, Nokian, Oriveden ja Tampereen alueen lippukunnat osallistuvat Kangasalan kilpailuun ja Akaan, Forssan, Heinolan, Hämeenlinnan, Lahden ja Riihimäen alueen lippukunnat osallistuvat Hämeenlinnan kilpailuun.

YHTEISKULJETUKSET

Runsaan osallistujamäärän vuoksi kisoihin on suositeltavaa saapua lippukuntien omilla tai yhteisillä bussikuljetuksilla, piirin yhteiskuljetuksilla tai julkisin kulkuvälinein.

Piiri järjestää Hämeenlinnan kilpailuun yhteiskuljetukset Lahdesta ja Riihimäeltä, mikäli kuljetuksiin saadaan riittävästi ilmoittautumisia. Myös piirin muilta alueilta voidaan tarpeen mukaan järjestää yhteiskuljetuksia. Meno-paluukuljetuksen hinta Riihimäeltä on 11 €/hlö ja Lahdesta 15 €/hlö. Kuljetuksiin ilmoittaudutaan kilpailuilmoittautumisen yhteydessä.

Kangasalan kilpailuun saapuvien kannattaa hyödyntää mahdollisuuksien mukaan Tampereen seudun joukkoliikenteen busseja 40A ja 40B, joilla pääsee kilpailukeskuksen viereen (kävelymatkaa 100 m).

TEHTÄVÄLUETTELO

Suomenlahti/ LAUTTA
Vantaanjoki/ KIERRÄTYS
Satahanka/ MERIMERKIT
Imatran koski/ YLITYS
Saimaa/ KALASTAJA
Itämeri/ KALAT
Lokan tekoallas/ LINNUT
Perämeri/ MAUKASTA RUOKAA
Päijänne/ SUUNNISTUS
Pohjanlahti/ ENSIAPU

LISÄTIEDOT

Ilmoittautumisiin liittyvät asiat, yhteiskuljetukset, laskutukset
Partiotoimisto: Lotta Kylmälahti, lotta [dot] kylmalahti [at] partio [dot] fi, p. 050 311 0922

Kilpailukohtaiset asiat
Kangasala: Laura Arvonen, laura [dot] arvonen [at] partio [dot] fi, p. 040 728 0253
Hämeenlinna: Katja Holopainen, katjaea [dot] holopainen [at] gmail [dot] com, p. 040 570 6490

SAATTAJAN OHJEET

Ikäkausien muut tapahtumat: