Kevätkokous ja Johtajapäivä

Ikäryhmät:
Ajankohta:
24.03.2018
Paikka:
Hämeenlinna, HAMK Visamäki
Hinta:
ilmainen
Lisätiedot: Heli Lehtomäki, heli [dot] lehtomaki [at] partio [dot] fi
Ilmoittautumisaika:
20.02.2018 - 15.03.2018
Ilmoittautuminen: ilmoittautuminen päättynyt

JOHTAJAPÄIVÄ

Johtajapäivä on hämäläisten lippukuntatoimijoiden kevätkauden kohtaamispaikka, jossa saat päivitettyä osaamisesi partion ajankohtaisista asioista. Luvassa on katsaus EU:n tietosuoja-asetukseen lippukunnan näkökulmasta, sekä runsaasti valinnaisia rupeamia, joista voit valita yhden tai kaksi sinua kiinnostavaa aihetta!

Johtajapäivään järjestetään Tampereelta yhteiskuljetus, joka lähtee Keskustorin Vanhalta kirkolta klo 8.30.

Päivän aikataulu

9.30-10.00

Aamukahvi

10.00-10.45

Tietosuoja-asetus

10.00-12.25

Valinnaiset rupeamat

 

10.00-12.25

 • PJ-PK-johtamistehtävän ohjaaminen. Oletko ryhtymässä pj-työn ohjaajaksi, etkä tiedä, miten toimia? Tule kuulemaan, kuinka ohjaamisen kuuluisi tapahtua ja saat varmuutta tärkeään pestiisi.
 

10.50-12.25

 • Turva-aikuisen koulutus. Lippukunnan turva-aikuisille perehdytys- ja päivityspaketti lippukunnan kriisiohjeen merkeissä.
 

10.50-11.35

 • Luotsivuosi. Suomen Partiolaisten vuoden 2018 ohjelmapainotus on Luotsitoiminta. Tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaluotsit ovat merkittävässä asemassa partio-ohjelman toteutumisessa. Vaan mitä näissä pesteissä oikeastaan pitäisikään tehdä ja miten luotseja tukea? Tule kuulemaan lisää Luotsivuodesta ja hakemaan parhaat vinkit omaan lippukuntaasi! Esittelyssä mm. täysin uusi luotsin pestikortti sekä muut luotsivuoden materiaalit.
 • Ilves19. Millainen on kesän 2019 piirileiri? Miten lippukuntien tulee varautua leiriin? Miten leiriarki pyörii ja millaisia pestejä projektissa on tarjolla? Tule kuulemaan ajankohtaiset kuulumiset erityisesti lippukuntien näkökulmasta ja vaikuta suunnitelmiin. Tehdään yhdessä unelmien piirileiri!
 • Kuksa-klinikka. Klinikka Kuksa-haasteisiin ja päivitystarpeisiin jäsenrekisterinhoitajille, lippukunnanjohtajille ja sihteereille. Voit toimittaa kysymyksesi jo etukäteen, petri [dot] louko [at] partio [dot] fi.
 • Monikulttuurinen kohtaaminen. Oletko pohtinut miten toimia, jos lippukuntaan tulee uusi jäsen toisesta kulttuurista? Mietityttävätkö erilaiset tavat ja kulttuurien kohtaaminen?  Käsittelemme monikulttuurisen kohtaamisen perusteita kulttuurisensitiivisyyden ja Lewisin mallien näkökulmista sekä käymme yleisesti keskustelua monikulttuurisesta kohtaamisesta.
 • PJ-klinikka Puristaako Pj-työ? Kismittääkö kesken jäänyt PJ-kurssi? Ei hätää, keksimme kanssasi kilvan keinoja kerätä kurssi kasaan. Pj-klinikka kutsuu sinua, vuonna 2010-2016 pj-kurssilla ollutta, tervetuloa!
 

11.40-12.25

 • Päivitetyt kasvatustavoitteet. Ikäkausikohtaiset kasvatustavoitteet on päivitetty – tule kuulemaan mikä on muuttunut ja miten!
  Tiivistetty katsaus ohjelmajohtajille, luotseille, ikäkausien vastaaville ja kaikille muille partiokasvatuksesta kiinnostuneille.
 • Ilves19. Millainen on kesän 2019 piirileiri? Miten lippukuntien tulee varautua leiriin? Miten leiriarki pyörii ja millaisia pestejä projektissa on tarjolla? Tule kuulemaan ajankohtaiset kuulumiset erityisesti lippukuntien näkökulmasta ja vaikuta suunnitelmiin. Tehdään yhdessä unelmien piirileiri!
 • Kuksa ja lippukuntien tapahtumalaskutus
  Tapahtumalaskutuksen perusteet lippukuntien taloudenhoitajille.
 • Ansiomerkit. Tule ottamaan ansiomerkit haltuusi ja samalla opit, kuinka hakemus tehdään oikeaoppisesti Kuksassa.
 • PJ-klinikka
  Puristaako Pj-työ? Kismittääkö kesken jäänyt PJ-kurssi? Ei hätää, keksimme kanssasi kilvan keinoja kerätä kurssi kasaan. Pj-klinikka kutsuu sinua, vuonna 2010-2016 pj-kurssilla ollutta, tervetuloa!

12.25-13.30

Lounas

13.30

Kevätkokous alkaa

KEVÄTKOKOUS

Hämeen Partiopiirin vuosikokouksissa päätösvaltaa käyttävät lippukuntien äänivaltaiset edustajat. Jokaisella rekisteröidyllä lippukunnalla on kokouksessa yksi ääni jokaista alkavaa 50 jäsenmaksunsa maksanutta partiolaista kohden.

Kevätkokouksessa hyväksytään edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös sekä päätetään jäsenmaksun suuruudesta.

 

Kokousmateriaalit on lähetetty lippukuntiin lippukuntapostin mukana. Löydät ne myös täältä.

Ikäkausien muut tapahtumat: