Yhteisvastuuta yhdessä tehden

Valtakunnallinen yhteisvastuukeräys starttasi sunnuntaina. Partio oli näyttävästi mukana seurakuntien omissa starteissa. On ollut iloa seurata sosiaalisesta mediasta, kuinka partiolaisten tuoma aktiivinen toiminta on laittanut yhteisvastuukeräyksen toden teolla liikkeelle ja uusille urille.

Yhteisvastuukeräys on suuri keräys, jolla on pitkä historia ja paljon tunnettuutta. Se, että olemme partiona mukana kotimaan keräyskohteena, on upea asia. Se kertoo siitä, että meihin partiolaisiin uskotaan ja luotetaan siinä, että meidän kauttamme yhä useampi lapsi ja nuori pääsee mukaan ryhmään osallistumaan ja harrastamaan.

Meillä on nyt näytön paikka! Olemalla aktiivisesti mukana keräyksessä ja myöhemmin hankkeiden toteuttajina voimme saada mukaan uusien jäsenten lisäksi, uutta näkökulmaa ja innostusta kehittää oman lippukunnan toimintaa. Monesta näkökulmasta ajatellen yhteisvastuukeräys tuo meitä lähemmäksi toisiamme ja pistää ajattelemaan!

Sunnuntaina 7.2 Piispa Jolkkonen yhteisvastuukeräyksen avaus-saarnassaan totesi hienosti “Keräyksen tarkoituksena on taistella nuorten syrjäytymistä vastaan ja auttaa köyhiä tai yksinäisiä nuoria löytämään itseluottamus, ilo ja uusi suunta tulevaisuudelle. Se ei tapahdu itsestään. Tarvitaan rohkeita arjen sankareita, jotka asettuvat ahtaalla olevan nuoren rinnalle.”

Hän kertoi myös olleensa itse partiossa ja sen olleen yksi hänen pelastuksensa, kun nuorempana haki omaa paikkaansa ja suuntaa. Voin itse nimetä heti useita partiossa tuntemiani sankareita, jotka ovat vaikuttaneet minun polkuvalintoihini nuoruudessa. Lippukunnissa on huima määrä myös sankareita, jotka ovat ottaneet asiakseen varmistaa, että jokaisella lapsella ja nuorella on paikka nuotioringissä lähellä lämmittävää nuotiota tai, että jokaisen märät lapaset vaihdetaan kuiviin kesken ulkoilun, jos ei muutoin niin omat hanskat antaen.

Partiossa johtajat ovat jokainen omanlaisensa arjen sankari. Jos kysymme sudenpennuilta, on suurin sankari juuri oma johtaja, jonka esimerkkiä halutaan seurata. Isompana usein jokin läheinen partioaikuinen on tuo roolimalli. Toisille tärkeämpi ja läheisempi, kuin toisille.

Partiossa hyvän tekeminen ja lähimmäisestä välittäminen on usein hyvin tavallista ja arkeen kuuluvaa. Yhteisvastuukeräys on ainakin minussa herättänyt ajatuksia siitä, kuinka meidän tulisi nostaa esiin hyviä tekojamme ja antaa rohkeammin kiitosta ja palautetta kanssa toimiville. Pieniltä tuntuvat teot ovat usein niitä vaikuttavimpia.

Aktiivinen partiotoiminta, joka näkyy yhteisvastuukeräyksen aikana toreilla, puistoissa tai oikeastaan missä vain on mahdollisuus välittää yhteisvastuukeräyksen sanomaa. Tehdään tilaa nuotiopiirissä uusille tulijoille ja avataan kolojen ovet jokaiselle. Pidetään myös mielikuvitus vauhdissa ja tehdään lisää erilaisia hyvän mielen tempauksia yhteisvastuukeräyksen hengessä!

Innostavaa yhteisvastuukeräystä!

Riina
Piirinjohtaja

Kuva: Partion materiaalipankki