Villiä melskettä, helinää, helskettä...

Nuo Nisse-polkan ensimmäiset sanat kuvaavat hyvin sitä, millaista kiirettä piirin johdolla on ollut vielä ihan vuoden loppumetreille saakka. Viimeiseen kahteen viikkoon mahtuu uuden ja vanhan viestintäministerin pestikeskustelut, Tampereen ja Lahden toimistojen joulukahvit ja myös piirihallituksen vuoden viimeinen kokous. Samalla on pitänyt jo katsetta siirtää tulevaan vuoteen, jotta piirin Roihuvuosi pääsee starttaamaan heti vuoden vaihduttua.

Meille on Riinan kanssa kunnia-asia, että jokaisen piirihallituksen jäsenen kanssa käydään pestikeskustelut vuosittain. Pestin aloittavan kanssa mukana on perehdyttämistä hallitustyöhön ja toki myös toiminnanalaan sen minkä osaamme. Pestiä jatkavan kanssa katsotaan hieman taaksepäin, mutta suunta yleensä on enemmän tulevaan tavoitteita läpikäymällä. Uuden viestintäministeri-Minnan kanssa kävimme pestikeskustelun jo joulukuun puolivälissä, jotta hän pääsee vuoden alusta heti työn touhuun tietäen, mitä häneltä odotetaan. Viestinnässä kun ensimmäiset kuukaudet ovat jo hyvin työntäyteiset, kun edessä on vuosikirjan ja Täplän ensimmäisen numeron teko sekä eskarikampanjan päivittäminen.

Minna oli kutsuttuna myös vuoden viimeiseen piirihallituksen kokoukseen. Näin uudet pihajäsenet pääsevät tutustumaan hallituskumppaneihin ja saavat käsityksen kokousten toiminnasta. Vuoden viimeisessä kokouksessa piirihallituksen listalla oli yksi isompi päätösasia ja useampi kohta toiminnanalojen ja hallitustyöskentelyn arviointiin. Hallituksen kokouksen aluksi paikalla olleet saivat kirjata palautetta, kiitoksia ja tsemppiviestejä kunkin hallitusjäsenen omaan paperiin ja kokouksen lopuksi nämä jaettiin kotiinviemisiksi. Päätösasiana oli piirin kriisisuunnitelman hyväksyminen. Henri Backmanin johdolla kriisisuunnitelmaan on koottu kattava paketti toimintaohjeita erilaisissa kriisitilanteissa. Tämä tulee erityisesti avuksi lippukunnanjohtajille ja turva-aikuisille. Samalla päätimme perustaa päivystävän kriisiryhmän, jonka tehtävänä on tukea ja tarvittaessa jalkautua tapahtumaan tai lippukuntaan, jota kriisi on kohdannut. Kriisiryhmä tulee koostumaan alan ammattilaisista ja he saavat lisäkoulutuksen pestiinsä. Kerromme asiasta enemmän kevään aluetapaamisissa ja Johtajapäivillä.

Viime viikolla vietettiin myös molempien toimistojemme joulukahveja. Sekä Tampereen että Lahden kahveilla kävi monta tuttua toimijaa, mutta on aina ilo nähdä myös muutama uusi kasvo - ja saada myös kasvot tutuille nimille. Lahden kahveilla oli jo hieman enemmän joulutunnelmaakin, kun ulkona pyrytti hiljakseen lunta. Valitettavasti tuolloin maahan jäänyt lumi on ehtinyt jo sulaa. Lahden kahvien yhteydessä Riina kävi pestikeskustelun kevään Reissun toisen johtajan, Katariina Sinivaaran, kanssa. Toukokuun 15.päivä kokoonnutaan Reissuun siis Lahteen ja luvassa on muun muassa piirin yhteinen nuotio Roihun hengessä. Muuten suunnitelmat ovat vielä ajatusten tasolla, joten tekemään ja ideoimaan pääsee.

Vuoden viimeinen sovittu partiomeno itselleni oli pestin päättökeskustelu viestintäministeri-Tanjan kanssa. Kävimme keskustelussa läpi mennyttä kaksivuotiskautta ja kirjasimme ylös Tanjan evästyksiä tulevalle vuodelle. Totesimme, että piirin viestintä on monessa asiassa ottanut harppauksia eteenpäin viimeisen kahden vuoden aikana ja seuraajan on hyvä näistä lähtökohdista jatkaa. Tanja ei työkiireiden takia päässyt viimeiseen hallituksen kokoukseen, joten veimme hänelle hallitusjäsenten kiitosviestit ja luovutimme Tanjalle hallitustyöstä myönnetyn piirin pronssisen ansioplaketin.

Lopuksi haluan toivottaa juuri Sinulle rauhallista joulua ja partiorikasta Roihuvuotta 2016!

Henna
piirin varajohtaja