Vielä vuodesta 2016

Roihuvuosi 2016 on loppumaisillaan. Vielä hiillos hehkuaa, mutta ensi vuonna odottavat jo uudet kujeet. On tuntunut hyvältä pitää parin viikon partiovapaa näin joulun alla! Piirin varajohtaja Henna jo ehti viime viikolla kokouksemme jälleen todeta, että tänä vuonna ei yhtään parin viikon yhtäjaksoista taukoa partiosta ollutkaan. Tästä voimme kiittää Roihua, lippukuntatuen uudistus-projektia ja kaksivuotisen toimintasuunnitelman tapaamisia. Itsellä sentään jokunen kokoustauko kalenterista löytyi, vaikka lähes joka viikko kokouksia ja tapaamisia on ollut, parhaimpina viikkoina useita.

 

Jos kevätkausi meni roihahdellessa oli toimintasuunnitelmakauden jälkimmäinen puolisko erityisen työntäyteinen. Monia tavoitteita vietiin maaliin, osa jätettiin hautumaan tuleville vuosille. Kaiken kaikkiaan voidaan olla tyytyväisiä siitä, mitä meillä partiopiirissä on saatu aikaan. Mahtavat luottikset ovat paiskineet hommia tukien ja motivoiden aikuisia ja lippukuntien johtajia, sekä tarjonneet tapahtumia yhdessä lippukuntien osaajien kanssa kaiken ikäisille partiolaisille.

 

Vuosi on pitkä aika. Blogia kirjoittaessani kävin mielessäni tapahtumia, retkiä ja kohtaamisia vuoden varrelta. Hymyissä suin jäin muistelemaan jännitystä, kun saimme yllätettyä Roihulla kaksi hopeasuden saajaa ja kuinka Kirsi pujotti nappulat kaulaan Toijalan Eräveikkojen kalakisan avajaisissa merkiksi Kolmiapila-Gilwellin suorittamisesta ja palvelutehtävän vastaanottamisesta. Myös oman lapsen kanssa partion harrastaminen on ollut minulle uutta, mutta hienosti kaksi aikuista mestaripestiläistä pärjäsi Roihulla puolitoistavuotiaan kanssa. Onneksi tuollakin oli monenlaisia tukimuotoja tarjolla tiukoissa tilanteissa.

 

Minulla on partiossa ollut upea mahdollisuus työskennellä vapaaehtoistyössä ihmisten kanssa, jolla on iso motivaatio ja kova halu tehdä, mahdollistaa ja johtaa. Näiltä ihmisiltä olen oppinut paljon ja samalla täydentänyt omia työkaluvarastoja erilaisilla toimintamalleilla, johtamisen työkaluilla ja innostamisen välineillä. Myös se, että on päässyt näkemään tässä pestissä partiota valtakunnan, alueen ja paikallistasolta on ollut omiaan rikastuttamaan ja vahvistamaan näkökulmaa paremmasta partiosta.

 

Partion yksi parhaista asioista on parijohtajuus ja tukiverkosto. Ilman pijo-pariani Hennaa, ei Hämeessä oltaisi tehty näin säntillisesti ja tuloksellisesti asioita. Ilman LSP:n väistyvää piirinjohtaja Maria ei minun työkalupakissani olisi näin paljon tavaraa ja moni ärsytyskin olisi jäänyt purkamatta. Puhumattakaan siitä kuinka piirihallituksen jäsenet yhdessä toimihenkilöiden kanssa sparraavat, ohjaavat ja tukevat tapahtumien, kurssien ja lippukuntien johtajia ja varmistavat että jokainen ja kaikki on valmiina kun tarve on. Huikeita tyyppejä ihan jokainen!

 

Ensi vuonna Suomi täyttää 100 vuotta. Partiossa vuotta juhlitaan muun muassa metsä-teemalla. Näytetään me partiossa kuinka meillä osataan ottaa kaverit mukaan toimintaan, kuinka meillä osataan tukea nuoria ja kuinka meillä jokainen johtaja osaa ja haluaa johtaa hyvin. Tehdään partiosta entistä kuuluvampi ja näkyvämpi!

 

Riina

Piirinjohtaja