Uusi pesti ja uudet kujeet

Tammikuun toi tulleessaan muutakin kuin pakkaset minun elämääni.  Vuoden vaihteen jälkeen on piirin luottistoiminta tullut hyvin eri tavalla tutuksi kuin vuosi sitten aavistelin.  Sain samana viikonloppuna sekä vetää onnistuneen kotilippukuntani kevätkauden avauksen viimeistä kertaa lippukunnanjohtajana että ottaa vetovastuun piirin luottispäivästä uutena projekteista ja luottiksista vastaavana ministerinä.

Täytyy todeta että ero noiden kahden tapahtuman välillä oli aika pieni. Kummassakin oli innostuneita ja aktiivisia partiolaisia, joilla oli huippuhauskaa.  Tuo Luottispäivä ehkä aiheutti itselleni enemmän odotusta. Pääsinhän tilanteeseen, jossa sain heittäytyä uusiin haasteiden pariin mielenkiintoisella tavalla. Johdin tapahtumaa, jossa en itse ole koskaan ollut osallistujanakaan. Onneksi Honkalan Jaakon hyvä pohjatyö sekä Lehtomäen Helin tuki toimistolta auttoivat toteuttamaan tämän. Päivä onnistui ja kaikilla tuntui olevan mukavaa.  

Luottispäivässä oli hienoa nähdä, kuinka asioista kiinnostuneita hämäläiset luottikset ovat.  Osallistujat kuuntelivat aktiivisesti esiintyjiä, vaikka aiheet olivatkin välillä rankkoja. Onneksi ilta päättyi kevyempään osuuteen, jossa saimme nauraa itsellemme ja partiolle. Meille esiintyi stand up- koomikko Mikko Vaismaa.  

Taas tuli todistettua että partiosta saa väännettyä ja käännettyä vaikka minkälaista vitsiä.  Esimerkiksi sanojamme väärin kuullessaan partion termeistä saa vaikka minkälaisen ’taudin’ nimen aikaiseksi. Mutta onneksi me tiedämme että omalle harrastukselle on hyvä nauraa aina välillä. Sen päälle voi uusin voimin lähteä tekemään omasta jutustaan entistä parempaa ja mukaansa tempaavampaa.

Ensimmäinen hallituksen kokous oli kokemus! On mielenkiintoista opetella uutta tehtävää hyvässä seurassa ja katsoa minkälainen tämä puoli partiosta on. Oman pestini kannalta oli mukava huomata se, kuinka hyvin piirin eri ryhmissä on tekijöitä.  Monta uutta ihmistä, joihin tutustua ja joille alkaa kehittelemään mielenkiintoisia juttuja.

Täytyy tunnustaa että tuo ensimmäinen kokous meni jollain tavalla hiukan sumussa. Sen verran ensimmäinen toimialakuulumisen ja kasvun esittely jännitti. No siitäkin selvittiin ja nyt odotellaan mielenkiinnolla mitä kaikkea tämä vuosi tuokaan tullessaan!

Anna-Lea Nissi
Luottamushenkilötoiminnasta vastaava hallituksen jäsen