Toiminnansuunnittelua à la Viestintäryhmä

Ilpo Ilves

Kuva: Anna Parkkomäki

 

Piirin viestintäryhmä kokousti menneenä viikonloppuna toiminnansuunnittelun merkeissä Nokalla Kangasalla. Piiritason suuntaviivat toiminnansuunnittelulle on luotu (niitä Tytti avasikin edellisessä Pihalla-bloggauksessa), ja nyt on se aika, kun rukataan toiminnanalakohtaisia suunnitelmia. Suunnittelu oli muutenkin jonkinlainen tämän viikonloppukokouksen kokoava teema, sillä toiminnansuunnittelun lomassa tehtiin myös somesuunnitelmia kesälle, koulutussuunnitelmia syksylle ja reissusuunnitelmia piirin uudelle karvaiselle kirjeenvaihtajalle Ilpolle, josta voit lukea lisää viimeisimmästä, toukokuussa ilmestyneestä Täplästä.

Viestintäryhmän syksyistä kokoonpanoa pohdiskeltiin myös. Piirin tiedottajan haku päättyi kuun alussa, ja viime viikolla päästiinkin haastattelemaan uusia tiedottajaehdokkaita. Vielä ei ole valintoja tehty, mutta kun on, tiedotellaan siitä varmasti erikseen. Myös luottispuolella viestintäryhmässä on vielä tässä kohtaa somevelhon kokoinen aukko. Jos siis tiedät jonkun, joka on sosiaalisen median maailmassa kuin kala vedessä ja jolla olisi intoa ja taitoa yhdessä sometiimin kanssa saada piirin some sykkimään, täällä olisi tekijälle paikka! Meillä on rento, hyväntuulinen ja idearikas porukka, joten jos mielit mukaan, ilmiannapa itsesi (tai suolaa kaverisi!), viestiä voi laittaa allekirjoittaneelle vaikka sähköpostitse (minna.horelli(a)partio.fi).

Kokouksen toiminnansuunnitteluosuutta aloiteltiin sukeltamalla keväisen viestintäkyselyn tuloksiin. Kyselyyn tuli noin 350 vastausta, joista puolet alle 22-vuotiailta, mistä olimme todella iloisia. Kiitos vielä kaikille vastanneille! Kaiken kaikkiaan piirin viestintään oltiin jokseenkin tyytyväisiä, mutta viestintäkyselystä saatiinkin mukavasti evästystä myös tulevan kaksivuotiskauden suunnitteluun. Kyselyn perusteella kehityskohteiksi otettiinkin esimerkiksi lippukuntapostin ja eTäplän kehittäminen, laajemmat viestintäkoulutuskokonaisuudet ja osallistumisen kotoa käsin mahdollistavat verkkokoulutukset ja aikuisten rekrytoinnin tukeminen. Täplä nauttii kyselyn perusteella hämäläisten partiolaisten suosiota, ja moni erikseen mainitsi, ettei siitä haluta luopua, mutta moni myös toivoi Täplän ulkoasun muuttuvan luettavampaan ja modernimpaan muotoon. Tämän osalta onkin jo selvitykset käynnissä, joten jäämme seuraamaan, mitä tulevaisuus tuo Täplälle tullessaan. Selvää lienee kuitenkin se, että jatkossakin Täplä kolahtaa hämäläisten partiokotien postilaatikoihin totuttuun tapaan neljästi vuodessa. 

Kokouksessa pohdittiin myös piirin somen kehittämistä ja puntaroitiin mahdollisuuksia ottaa haltuun uusia somekanavia. Porukalla pohdiskeltiin myös, miten piirin kuvapankkiin voitaisiin suunnitelmallisesti saada sellaista kuvamateriaalia, jossa näkyisi partion moninaisuus – eri ikäryhmät, toimintaympäristöt, kaiken näköiset ja kokoiset partiolaiset. Viestintäkyselyssä nousi esille, että pitkin Hämettä järjestetään myös monenlaisia paikallisia tapahtumia, joissa lippukunnat ovat jo nyt paikalla esittelemässä toimintaansa. Tästä olimme iloisia, ja totesimme, että tätä haluamme myös jatkossa tukea tarjoamalla lippukunnille hyviä materiaaleja partion esittelyyn. Piirin toiminnanalojen yhteinen ponnistus tulee varmasti olemaan uusien aikuisten rekrytoinnin ja mukaan ottamisen helpottaminen.

Nyt kun uuteen toimintasuunnitelmaan tulevat toimenpide-ehdotukset alkavat olla kasassa, alkaa seuraavaksi budjettien työstäminen. Silti viestintäryhmäkin aikoo kesällä vetää hiukan henkeä ja vetäytyä paperipartion syövereistä kesän leireille, tapahtumiin ja ansaituille kesälomille. Some ei kuitenkaan nuku kesälläkään, ja nyt haastammekin kaikki jakamaan kesän parhaat leiri- ja tapahtumakuvat hashtageilla #hppartio, #partioscout ja #parastapartiossa. Regrammailemme Instagramissa viikoittain lippukuntien kesäkuulumisia, joten ei muuta kuin some laulamaan!

Ihanaa ja aurinkoista (mutta tarvittaessa myös sateista) kesää kaikille koko viestintäryhmän puolesta toivottelee

Minna
Viestintäryhmän pj