Toiminnansuunnittelu on alkanut

Kaikki mukaan, loistavaa laatua, vahva lippukunta ja yhteistyötä ympäriinsä

Lauantaina käynnistyi piirin toiminnansuunnittelu vuosille 2015–2016 oikein isolla pyörällä, kun alueen, koulutuksen, ohjelman ja viestinnän luottikset kokoontuivat Hämeenlinnaan ohjaajatapaamiseen. Päivän aluksi katsottiin vuosiselosteiden avulla piirimme lippukuntien tilaa. Näistä saatte lukea lisää seuraavasta Täplästä. Kävimme myös läpi lippukunnista Kuinka voimme palvella? -kyselyn ja -johtajapäiväsessioiden avulla saadut palautteet. Nämä toimivat myös lähtökohtana kun hallitus pari viikkoa sitten haarukoi toimintasuunnitelman tavoitteita seminaarissaan.

Toimintasuunnitelmaa lähdettiin tekemään neljän tavoitteen ohjaamana. Kaikki mukaan, loistava laatu, vahva lippukunta ja yhteistyö tulevat olemaan vuosina 2015-2016 piiritoiminnan tähtäimessä. Näiden tavoitteiden kautta piiri tukee lippukuntia esimerkiksi jäsenhankinnassa, yhdistysarjen pyörittämisessä, yhteistyössä muiden lippukuntien ja yhdistysten kanssa sekä partio-ohjelman osaamisessa. Visio on, että vuoden 2017 alkaessa meillä on entistä osaavampia ja toimivampia lippukuntia, joissa sekä laadukas partio-ohjelma että yhdistysarki pyörii koulutettujen ja huollettujen vapaaehtoisten voimin.

Hallitus kokoustaa taas tulevana torstaina. Esityslistalla on sekä hallituksen että ohjelmaryhmän uudelleenorganisointi ensi vuoden alusta eteenpäin. Myös tulevana viikonloppuna oleviin Laajennettuihin valiokuntiin ja partioviikon päättävään Partioneuvostoon valmistautuminen ovat illan aiheena. Laajennetuissa iso aihe on Opus eli opas, joka kertoo miten vastuu lippukuntien tuesta piirien ja keskusjärjestön välillä jakaantuu. Partioneuvoston keskustelua herättävin aihe tulee todennäköisesti olemaan strategiaa, jonka uusinta versiota pääsemme torstaina kommentoimaan. Tiedossa on siis taas isoja, piirin ja partion tulevaisuutta muokkaavia asioita. Mikä parempi kokouspaikka tällaiselle kokoukselle olisikaan kuin luonnon helmassa, järven rannalla.

Henna Heikkilä
piirin varajohtaja