Syyssateinen piirihallituksen kokous

Piirihallitus kokoontui virallisesti ensimmäistä kertaa tähän syksyyn sateisena torstaina. Syksyn alkuun esityslistalla oli paljon toimintasuunnitelma-asiaa. Kävimme läpi, miten tämän vuoden suunnitelmat etenevät. Vuoden valopilkkuihin kuuluu ehdottomasti sihteerikoulutus. Projektiryhmä on tehnyt mahtavaa työtä kevään aikana (Kiitos Niina ja kumppanit!). Monimuotona järjestettävät sihteerikoulutuksen starttaavat ensimmäisen kerran lokakuussa ja seuraavan kerran ensi keväänä ja syksyllä. Itsekin koulutukseen olen ilmoittautunut lippukunnan sihteerin ominaisuudessa. Sihteereille kohdistettua koulutusta ei muuten ole nähty järjestössämme ikinä tai ainakaan moneen vuoteen. Toki lippukunnan johtaminen -kurssilta sihteeritkin perustiedot lippukunnan pyörittämisestä saavat, mutta Hämeen sihteerikoulutuksen tarkoitus on kirkastaa sihteerien työn tärkeyttä lippukunnan arjen pyörittämisessä ja käsitellä juuri niitä aiheita, joita vain sihteeripestissä lippukunnan hallinnossa kohdataan. Toivomme myös, että koulutuksen kautta lippukuntiin muodostuisi entistä toimivampia sihteeri-lippukunnanjohtaja-kaksikkoja – tai kolmikkoja lippukunnissa, joissa myös apulaislippukunnanjohtajalle on vastuuta jaettu.

Tarkastimme myös kaksivuotissuunnitelman toimenpiteet ensi vuodelle. Vaikka toimintakalenterin luonnos onkin jo lähetetty lippukuntiin, viralliseksihan se ja ensi vuoden toimintasuunnitelma tulee vasta syyskokouksessa. Mietimme myös, millaisen muodon Reissu2016 eli paraatipäivämme voisi saada ensi vuonna. Tälle vuodelle jo kivasti tapahtuma uudistui. Lisäkipinää edelleenuudistamiseen antoi Roihu-projektista tullut pyyntö järjestää kevään aikana koko piirin iltanuotio sytyttämään Roihun kipinää. Mikä olisikaan parempi paikka sille kuin paraatipäivä. Olisiko Reissu2016 siis ehkä paraatin ja tämän iltanuotion yhdistelmä? Mitä jos perinteisen sunnuntai-päivän sijaan Reissu olisikin lauantaina tai vaikka kaksipäiväinen?

Myös syyskokous oli esityslistalla, sillä keskustelimme järjestelyistä ja päätimme toimintasuunnitelman mukaisesti kutsua lippukunnanjohtajat ja sihteerit omiin tapaamisiinsa syyskokousiltapäivään. Syyskokouksessa auki on myös neljä paikkaa piirihallitukseen: piirinjohtajan, piirin varajohtajan ja kaksi hallitusjäsenen (koulutus ja viestintä) paikkaa. Vaalitoimikunta on työn touhussa, mutta he kaipaavat myös aktiivisuutta kiinnostuneiden puolelta. Otapa siis yhteyttä Skeittiin, Pirttikosken Jaakkoon, Tonttuun tai Tyttiin, jos pesti piirihallituksessa kiinnostaa. Pitäisi kai itsekin tehdä piakkoin päätös, lähteekö hakemaan toista kautta tähän pestiin.

Syksyn iso juttu niin lippukunnille kuin piirillekin on tietysti Joulukampanja. Tänäkin vuonna tarjoamme koulutusta ja tukea kaikille mukaan lähteville lippukunnille ja pyrimme 100-prosenttisesti koulutettuihin joulukampanjapäälliköihin. (Kyllä, asiamiehet on ylennetty päälliköiksi. Sen verran tärkeitä he kampanjan onnistumisen kannalta ovat.) Tuotteet ovat tutut, adventtikalenteri ja Kunnaksen joulupostikortit, mutta uutta tälle vuodelle on kampanjajärjestelmän siirtyminen Kuksaan ja adventtikalenterien verkkokauppa, josta esimerkiksi kauempana asuvat sukulaiset tai ovelta-ovelle-myynnissä pikkurahan puutteeseen vedonneet asiakkaat voivat käydä ostamassa adventtikalenterin ja tuotto menee valittuun lippukuntaan. Joulukampanja on mahtava tilaisuus kerätä varoja Roihua silmällä pitäen. Hyvän kampanjan tekemällähän lippukunta voi esimerkiksi hankkia uusia leiritelttoja tai tukea leirille lähtevien osallistumismaksua. Palkinnot ovat tavoittelemisen arvoiset myös tänä vuonna. Vähintään 15 tuotetta myyville on luvassa hieno Angry Birds -juomapullo ja vähintään 100 tuotetta myyneille kultaraunuksinen tonttumerkki. Myös piirin kolme parasta myyjää palkitaan lahjakorteilla Scandinavian Outdoor -kauppoihin. Tehdään siis tahoillamme mahtava kampanja!

Kutsujen määrästä päätellen tämä vuosi näyttää olevan myös monelle lippukunnalle juhlavuosi. Kuluneena viikonloppuna piirihallitus jakaantui kolmiin juhliin ja tulevanakin viikonloppuna on ainakin yhden lippukunnan juhlat. Näissä lippukuntien juhlissa on aina mukava käydä edustamassa. Niissä näkee lippukuntien erilaisia perinteitä ja usein pääsee kuulemaan myös tarinoita lippukunnan menneistä vuosista. Itse olin lauantaina Iitissä Kymen Kotkien juhlassa, jossa pääsin jakamaan ansiomerkkejä nuorille johtajille ja vahvoille taustavoimille. Kahvipöydässä istahdin seurakunnan edustajan viereen ja kertoilin niistä projekteista, joita meillä on työn alla seurakuntien suuntaan (esim. ensi talven Yhteisvastuukeräys sekä ROK-kurssin ja seurakunnan kerhonohjaajakurssin yhteistyö). Piirimme sai myös Kymen Kotkien kunniahuivin, josta se idea sitten lähtikin: Mitä jos Laitikkalaan ripustettaisiin kaikkien piirin lippukuntien huivit muistuttamaan meitä kaikkia siitä, että yhdessä tätä partiota tehdään kukin tahoillaan, mutta yhteistyöstä voimaa ammentaen?

Henna
piirin varajohtaja