Startti uuteen toimintavuoteen

Uusi toimintakausi starttasi monessa lippukunnassa johtajiston yhteen kokoontumisella ja toiminnan suunnittelulla. Näin ainakin lippukuntien somepäivityksistä voi päätellä. Niin myös omassa lippukunnassani Lempäälässä, jossa johtajisto kokoontui avantouimaan, saunomaan, syömään pitsaa ja tietenkin suunnittelemaan lippukunnan vuosikelloa. Varsinainen toiminta meillä aloitettiin yhteisellä Nuutinpäivän juhlalla. Juhlassa nuuttipukin vierailun lisäksi ohjelmassa oli mm. partiotavarakirppari, heijastimien askartelua jokaisen takkiin kiinnitettäväksi, partiomerkkien ompelua ja samoajien tekemän elokuvan ensi-ilta. Perinteistä paljon kehuttua riisipuuroa kului parempiin suihin reippaat 25 litraa. 

Piirin toiminta starttasi heti vuoden toisena lauantaina Tampereen toimistolla Luottispäivällä. Taattua rennonletkeää yhdessäoloa kuin tiukkaa asiaa ja kouluttautumista päivän täydeltä. Uusi luottisministerimme Samuli ehtikin jo blogata päivän kuulumisia tänne blogiin.

Uusi toimintasuunnitelmavuosi tarkoittaa uusia tuulia, uusien ajatusten ja ideoiden käytäntöön suuntaamista ja toivottavasti myös uudenlaista ajattelua ja tekemistä, joka näkyy myös lippukunnissa.

Olettehan huomanneet, että tänä vuonna Waldemar von Frenckel -apurahaa voi lippukunnat hakea johtajiston kouluttamiseen? Waldemar von Frenckellin säätiöltä haettavalla avustuksella tuetaan hyvän johtajuuden kehittämistä lippukunnassa liittyen lippukuntien vuonna 2015 järjestämille hankkeille, jotka tukevat lippukunnan johtajiston yhteisöllisyyttä sekä yhteisen johtajuuden osaamisen kehittämisessä koko johtajistossa. Tsekkaa lisää linkin takaa: http://toiminta.partio.fi/lippukunta/apurahat/waldemar-von-frenckell-saatio

Myös piirihallitus on aloittanut työnsä. Ensimmäinen kokous pidetään Tampereen toimistolla tulevana tiistaina. Listalla on pitkälti perehdytys- ja aikatauluasioita sekä työnjakoa. Olemme myös päättäneet ottaa uuden ryhmäkuvan, toivottavasti vähemmän pönöttävän kuin viime vuonna. Muina asioina listalla on mm. Partioneuvoston järjestäytymiskokous, vuosikirja, tämä hallituksen Pihalla-blogi ja Toimiva partiojohtaja 2015 -hakuprosessin käynnistäminen, ja tietysti vaihdamme kuulumiset toiminnanaloilta.

Vuosi tulee jälleen olemaan erilainen kuin edeltäjänsä. Itse odotan eniten toukokuista paraatiretkipäivää. Se on jotain uutta, mitä meillä ei aikaisemmin olla kokeiltu. Koko piirin yhteinen toimintakauden päätösretki perinteitä kunnioittaen, mutta uutta luoden. Uskon, että päivästä tulee huikean hauska ja iloinen tapahtuma. Olettehan mukana?

Toiminnallista ja seikkailuja sisältävää partiovuotta 2015!

Riina
Piirinjohtaja