Roihu laajenee - Laajennettu Roihahdus

Laajennettu Roihahdus on kerännyt täksi viikonlopuksi partion tekijöitä piireistä ja keskusjärjestöstä Helsinkiin. Kaikkiaan parin sadan osallistujan joukkoon mahtuu piirinjohtajia, piirihallitusten jäseniä, piiriluottiksia, toiminnanjohtajia, SP:n hallituksen ja valiokuntien jäseniä sekä Roihun tekijöitä. Viikonlopun tarkoituksena on tukea Roihun organisaatiota pysyvien organisaatioiden eli piirien ja keskusjärjestöjen osaamisella sekä tietenkin antaa maistiaisia Roihusta piireihin kotiin viemisiksi. Meitä hämäläisiä paikalla on ainakin 25 eri pesteissä.

Lauantai linkittyikin vahvasti Roihun työstöön. Aamupäivällä pyöri 19 workshopia, joissa sai antaa ajatuksensa muun muassa leirin viikko-ohjelmasta, aktiviteeteistä, leirituotteista ja leirin kaavasta. Itse olin ensin kuulemassa ja vaikuttamassa leirin tarinaan. Roihulle luodaan tarina, joka kantaa läpi vuoden 2016 kipinöistä itse leiriin ja hiilloksiin asti. Tämähän on meille hämäläisille jo hieman tuttu juttu edelliseltä piirileiriltä, jossa elokuva syntyi osin ennen leiriä ja sai päätöksensä leirillä. Itse innostuin leirin tarina-aihiosta ja uskon, että siitä saadaan monia teemoja irti, joita voimme hyödyntää sekä piirissä että lippukunnissa.

Toisena workshopina kävin Roihuakatemiassa, jossa tehdään osaamisen tunnistamista ja tunnustamista näkyväksi. Tämä on myös hieno juttu ja Roihun jälkeen toivottavasti järjestöömme elämään jäävä asia. Sen voisi kiteyttää niin, että tämän akatemia avulla partiossa tehtyjä projekteja voi saada luetuksi osaksi opintoja ja opimme toivottavasti myös paremmin kuvaamaan ansioluetteloissamme, mitä erilaiset partioprojektit ovat kunkin osaamiseen lisää tuoneet. Vaikutti siltä, että monet ovat vaikuttuneita Roihun suunnitelmista ja aikaansaannoksista, sillä Pressan käytävillä kävi innostunut hyörinä.

Lounaan jälkeen piirinjohtajat ja toiminnanjohtajat sekä laajennetut valiokunnat jatkoivat omissa ryhmissään Roihun työstöä kasaamalla ajatuksia toiveiden tynnyriin. Piirinjohtajat saivat vielä ennen päivällistä puolentoista tunnin sparrauksen johtamisasiantuntija Pauli Juutilta muutosjohtamisesta. Omaan johtamispakkiin jäi taas monta hyvää neuvoa.

Ettei päivä olisi kulunut ihan vain työstön parissa, kahvitauolla kävimme jakamassa Narinkkatorilla 1000 piparipussia, joiden päällä luki Äänestä – ihan sama ketä. Hieman epäluuloisesti osa helsinkiläisistä suhtautui, kun partiolainen tarjosi ruskeaa paperipussia ja tuumasi: ”Partiolaisista päivää. Muista äänestää.” Osa kai odotti, että olisimme kertoneet, ketä pitää äänestää. Pääasiahan partiolaisille on, että aktivoituu vaikuttamaan ja äänestää ensi kuun eduskuntavaaleissa.

Iltaohjelmana oli vielä kaupunkisuunnistus, jonka aikana pukeuduimme Roihu-hahmoiksi Pressassa, teimme leirirakennelmia Baanalla, yhdistimme suurleirifaktoja Ruttopuistossa, muodostimme elämyksellistä leirikaavaa Esplanadilla Runebergin jalkojen juuressa ja lauloimme karaokea Unioninkadulla. Eli peruspartiokivaa Roihu-twistillä.

Jo nyt kannattaa jokaisen valmistautua siihen, että vuosi 2016 on Roihun vuosi. Ensi vuonna lähes kaikki linkittyy Roihuun – sekä leiriin valmistautumiseen että leirin fiilistelyyn. Käytössä ovat kipinät ennen leiriä sekä hiillokset leirin jälkeen. Roihu lähtee meistä jokaisesta ja meidän sisäisestä palosta tehdä partiota. Otetaan siis kaikki irti leiristä niin piirissä kuin lippukunnissakin! Johtajien osalta tämä alkaa jo tämän vuoden elokuun lopun Johtajatulilla ja kaikille muillekin viimeistään ensi tammikuusta.

#mäoonliekeissä

Henna
varapiirinjohtaja

PS. Sunnuntaina on luvassa suurimmaksi osaksi laajennettujen valiokuntien omia kokouksia sekä yhteenvetoa tämän päivän Roihu-työstöistä.