Räntäsateen saattelemana piirihallituksen kevään toiseen kokoukseen

Ilma oli tosiaan kaikkea muuta kuin keväinen, mutta onneksi kokousasioina oli hyvinkin aurinkoisia ja innostavia juttuja. Pohjalla itselläni oli vielä edellisen illan tarmokas ja onnistunut koulutusryhmän kokous Hämeenlinnassa, joten sattui varsinainen paperipartioinnin aloitus tälle viikolle.

Partiokevääseen kuuluu perinteisesti pian lähestyvä Piirin kevätkokous, joka järjestetään maaliskuun 21. päivänä Jämsässä. Kevätkokouksen asialistasta päättäminen olikin yhtenä kokousaiheenamme. Keskustelua ja kommentteja asiat herättivät kovin niukasti ja toimintakertomuksen viimeiset viilaukset painovirhekorjauksineen ja tilinpäätöksen allekirjoitukset hoituivat hyvässä yhteisymmärryksessä.

Kevätkokouksen yhteydessä järjestettävän Johtajapäivän ohjelma ruodittiin myös läpikotaisin. Ohjelmapisteet ja koulutukset on kasattu osin kentältä tulleiden toiveiden perusteella. Tarjolla on mm. Roihua, KoVa-koulutusta, Pesti- ja aikuisen ohjaaminen- moduulia, Kuksaa, Päivitettyä ROKia ja Turvallisesti yhdessä-rupeamaa. Olethan jo ilmoittautunut Johtajapäiville ja tulossa mukaan? Vielä ehdit sen tehdä tästä linkistä: Kevätkokous ja johtajapäivät.

Jatkoimme kokoustamme hieman jouluisemmissa tunnelmissa, vaikka kevättä kohti mennäänkin. Joulukampanjan loppuraportti sai kaikille hymyn huulille – sen verran hyvältä ja tehokkaalta näyttivät Hämeen käyrät valtakunnallisesti katseltuna. Hyvä hämäläiset!

Reissu 2015 kannattaa muuten laittaa jo kalenteriin eli 17.5. kokoonnutaan kaikki yhdessä Tampereelle viettämään yhteistä Paraatiretkipäivää. Lähtöselvitystä, paraatia, Oma leima-marssikisaa, Särkänniemeä – siinähän sitä on jo melkoisesti ohjelmaa yhdelle päivälle. Suunnitelmat ainakin kuulostavat hyvälle ja toteuttajiksi tarvitaan iso joukko meitä partiolaisia. Aloitetaan siis jo hyvissä ajoin valmistautuminen kukin lippukunnassamme tähänkin Reissuun.

Oman kuluvan viikkoni huipentumana tuleekin sitten viikonlopun Laajennettujen valiokuntien kokouspäivät Helsingissä – kaikki partiokokoushelmet samalla viikolla! Asialistalla onkin monta työstettävää juttua, joiden parissa eri piireistä paikalle saapuvat kollegani ja muiden toiminnanalojen edustajat pääsemme puuhastelemaan.

Tästä on hyvä jatkaa partiokevättä!

Leena Vainio
koulutusryhmän puheenjohtaja