Pintaa syvemmälle piirihallitussemmassa

Yksi keskivertolippukunta piirrettynä, mitä sinä näet kuvassa?

Kevätkokouksen jälkeen piirihallitus vetäytyi Kangasalle perinteiseen hallitusseminaariin. Viikonlopun aikana mietittiin paljon meitä - minkälainen ryhmä me oikein ollaan ja kun me jotain tehdään yhdessä, tehdäänkö me se aidosti yhdessä? Toiminnanalakuulumisten kohdalla todettiin, että meidän pitää jutella oikeasti enemmän toistemme kanssa myös piirihallituksen ulkopuolella. Yksi ei pärjää ilman toista!

Viikonloppu hurahti varsin ilveksenpentumaisissa tunnelmissa - tehtiin oma tunnus ja säännöt ja tutustuttiin toistemme persooniin paljon syvemmälle. Ihan peruspartiota ja ryhmänrakentamista siis - tätä tämä paperipartiolaisten porukka todella kaipasi. Lauantaina tehtiin ihan ekana omat pikkuiset ryhmäpinssit. Sininen ilves, jolla (jos taidot riitti) pieni punainen kieli. Kaulitse, leikkaa, paista, liimaa... Ei liian haastavaa, mutta vitsi, kuinka mukavaa yhteistä väkertämistä.

Sunnuntaina saatiin EASI-koulutusta - opin itsestäni, että olen vihreä sparraaja: herkkä tyyppi joka etsii sovintoa, rakentaa yhteistyötä ja haluaa varmistaa kaikkien näkökulmat huomioiduksi. No, päätöksenteko voi olla hankalaa kun kaikesta pitäisi olla ensin yhtä mieltä, joten jos kaikki olisi kuten meikäläinen, tuskin saatais paljon aikaan. Juuri tämän takia toimivassa ryhmässä on useita erilaisia tyyppejä: niitä, jotka mieluummin pitää hauskaa, niitä, jotka analysoi ja tekee tilastoja ja niitä, jotka sitten viime kädessä saavat asiat tapahtumaan ja homman maaliin.

Kaikkia meitä tarvitaan mukana, muuten on vaarana jymähtää paikalleen. Kevätkokous päätti asettaa vaalitoimikunnan etsimään tähän kirjavaan joukkoon uusia tyyppejä... Nyt on siis hyvä aika alkaa makustella, miltä tuntuisi pesti hämeen huippujen tyyppien kanssa!

Erika
alueministeri

PS. Kyllähän me ihan oikeitakin asioita tehtiin. Kuvassa keskivertolippukunta tilastojen kautta piirrettynä.