Piiripartion vuosi startannut

Viime viikonloppuna piirimme luottamushenkilöt kokoontuivat Laitikkalaan saamaan tukea pestiinsä ja starttaamaan uutta kaksivuotiskautta. Luvassa oli tutustumista valmentamiseen ja lippukuntatuen uuteen organisoimiseen, koulutusta uudesta intranetistä ja Kuksasta sekä luottishuoltoa lumikengäilyn ja ilvespinssin askartelun tiimoilta. Oli mahtavaa nähdä ihan upouusia kasvoja mukana toiminnassa ja iloitsin myös muutaman vanhan tekijän paluusta uuteen pestiin.

Viikonloppuna myös uusi lippukuntatuen toiminnanalamme aloitti ryminällä valmentajastartilla. Heillä yhdessäolo, omaan pestiin ja lippukuntiin tutustuminen jatkui sunnuntaihin asti. Kovilla rekryponnistuksilla on piiriin saatu vähintään yksi valmentaja jokaiselle alueelle, mutta vielä erityisesti pestausvalmentajia puuttuu monelta alueelta, joten rekry on yhä käynnissä.

Piirihallitus kokoustaa tänään ensimmäistä kertaa uudella kokoonpanolla. Esityslistalla on muun muassa hallitustyöskentelyn periaatteisiin tutustumista, hallinnon aikataulun vahvistamista, matka- ja kulukorvausten perusteista päättämistä ja toiminnankertomus- ja tilinpäätösaikataulun sopimista. Tällaisia vuoden alun “perusteet kuntoon” -juttujahan nämä ovat. Kuulemme myös Reissu2017:n ja Kohun suunnittelun etenemisestä ja menneen joulukampanjan onnistumisista. Lisäksi tutustumme Partiotyönantajien henkilöstöpolitiikan periaatteisiin eli Partion työkirjaan, jonka ratifioidessamme se ohjaa sitten myös meidän piirin henkilöstöpolitiikkaa.

Tulevana viikonloppuna on edessä myös ensimmäinen Partioneuvoston kokous, joka on järjestäytymiskokous uudelle neuvostolle. Hämeen edustajina jatkavat edelliseltä kaksivuotiskaudelta Riina, Henna ja Kimi. Järjestäytymiskokouksen isoin asia on neuvosten perehdyttäminen ja erilaisista toimintatavoista sopiminen sekä neuvoston varapuheenjohtajien valinta. Kuulemme myös hallituksen raportin toiminnastaan ja uuden hallituksen hallitusohjelmasta. Palaamme myös viime kaudella tehtyihin ponsiin ja käymme läpi niiden etenemisen ja käsittelyn jatkon.

Kiva, jos jaksoit lukea tänne asti. Muistatko meidän strategian vision “Jokainen rakentaa parempaa maailmaa - partio on Suomen vaikuttavin nuorten liike”? Strategiakausi 2015-2018 on nyt puolessa ja kohti visiota suuntaamme piirin toimintasuunnitelman konkreettisten toimenpiteiden kautta, joissa mm. tarjotaan tukea ja koulutusta eri johtajapesteihin, otetaan evp:itä mukaan Kohulle ja tehdään yhteistyötä partion ulkopuolisten toimijoiden kanssa tarpojien taitopäivien yhteydessä. Mutta miten teidän lippukunnassa visiota kohti kuljetaan? Miten nuoria ja aikuisia kasvatetaan kohti hyvää johtajuutta? Miten ollaan aloitteellisia yhteistyössä? Ja miten varmistetaan, että partiossa on paikka kaikille?

Henna
piirin varajohtaja

PS. Toimintasuunnitelman etenemistä voit seurata osoitteesta hp.partio.fi/toimintasuunnitelma.