Piirihallitus kokousti Hämeenlinnassa

Piirihallitus piti maaliskuun kokouksensa viime torstaina Syöksynsuun leirikeskuksella Hämeenlinnassa. Asialistalla oli toiminnanalakuulumisten ja muiden perinteisten koukeroiden lisäksi mm. Reissu 2016:n kuulumisia, säätiön uusien jäsenten nimeämistä, keskustelua uudesta lippukuntatuen mallista sekä toimintasuunnitelma- ja talousarviotyöskentelystä seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

Reissu 2016 järjestään Lahdessa ja alkukankeuksista huolimatta järjestelyt etenevät nyt kovaa vauhtia. Paraatipäivän ohjelmassa on itse paraatin lisäksi paraatijuhlaa nuotion merkeissä, johtajakahveja, oheisohjelmia sekä omakustanteiden ruokailu. Lisätietoa lippukunnille on tulossa ihan lähipäivinä!

Reissu-kuulumisten jälkeen toiminnanjohtaja Tommi esitteli hallitukselle Hämeenlinnan kaupungin Lasten ja nuorten ääni 100-vuotiaassa Suomessa -projektia, jonka huipennuksena järjestettävään juhlaviikkoon kesällä 2017 myös Hämeen Partiopiiriä on pyydetty mukaan. Päätimme lähteä mukaan toteuttamaan juhlaviikon KaupunkiJamboreelle Yhteiskunta ja kansainvälisyys -laaksoa. Mielenkiintoista nähdä, mitä tästä tulee!

Hämeen Partiosäätiön hallitukseen päästiin myös nimeämään uusia jäseniä erovuoroisten tilalle. Säätiön sääntöjen mukaan Tampereen Partiolaisten johtokunta valitsee säätiön jäsenistä kaksi ja Hämeen Partiopiirin hallitus loput sekä puheenjohtajan. Tänä vuonna erovuorossa olivat piirihallituksen valitsemat jäsenet, ja kaudelle 2016-2017 säätiön hallitukseen nimettiinkin Arto Raivio (pj), Pertti Arjanne (vain vuodeksi 2016), Tuija Salmi ja Harri Länsipuro.

Toiminnansuunnittelusta vuosille 2017-2018 Riina ja Henna ovatkin edellisissä bloggauksissaan ahkerasti kirjoitelleet. Piirin ryhmät ja jaostot työstävät huhtikuun puolivälissä aihetta yhteisessä kokouspäivässään, ja nyt on meillä hallituksessa myös korvat höröllä lippukuntien toiveiden suuntaan. Älä siis arastele avata sanaista arkkuasi!

Paljon keskustelua herätti myös SP:n suunnittelema lippukuntatuen uudistus. Sen myötä jatkossa alueohjaajien tilalla olisivat piirin aluetiimit, ja vastaavasti myös lippukuntien pestikartta menisi osin uusiksi. Ehdottoman hyvänä tarkoituksena tässä olisi, että piirin tuki lippukunnille kulkisi useamman ihmisen kautta useammalle ihmiselle, mutta parasta mahdollista toteutustapaa haetaan vielä. Stay tuned!

 

Aurinkoista partiokevättä jokaiselle!

Minna

Viestintäryhmän pj

 

P.S. Olethan jo huomannut huhtikuisen käsityöhaasteemme? Kurkkaa lisätiedot osoitteesta http://www.hp.partio.fi/haaste ja tartu toimeen, aikaa on partioviikkoon asti!