Piirihallitus kokoustaa 7/2015

Laitikkalan koulu, kuvaaja: Hannu Fagerlund

Piirihallitus kokoontuu tänään torstaina Laitikkalan kurssikeskuksessa. Pääsemme siis heti tuoreeltaan tutkailemaan miltä paikka suuren remontin jälkeen näyttää. Ensimmäiset kurssit on jo kurssikeskuksessa pidetty, mutta virallisia tupaantuliaisia odotellaan. Ehkä saamme kokouksen jälkeen blogiin maistiaisia siitä, miltä siellä näyttää.

Asialista on perinteinen syyskokousta edeltävä kokouslista. Luvassa on perinteiset toiminnanalojen kuulumiset ja katsaus laajennettuihin valiokuntiin. Suurimpana asiana on kuitenkin toimintasuunnitelma ja talousarvio 2016.

Piirin talous on vakaalla pohjalla, mutta tiukassa taloustilanteessa ylimääräisiin irrotteluihin ei meilläkään ole varaa. Suurimpana panostuksena talousarviossa näkyvät panostukset lippukuntatukeen aluetyön puolella sekä tietysti viestinnälliset painotuotteemme kuten Täplä- ja Partiopolku-lehdet ja keväinen eskarikampanja.

Toimintasuunnitelman osalta ensi vuosi mennään kaksivuotisen suunnitelman jälkimmäistä puoliskoa, joten teemat ja tavoitteet ovat entisellään. Pieniä päivityksiä ja uusia avauksia on kuitenkin toimintakalenteristakin nähtävissä.

Yksi näistä on paraatiretkipäivä, jonka yksi tai jopa kaksipäiväisyydestä piirihallitus keskustelee kokouksessa. Lahden valloittava toukokuinen Reissu2016 kokoaa Ilveskansan jälleen koolle. Luvassa on ainakin roihahdus Roihun hengessä, mutta mitä muuta? Se selviää kevään mittaan.

Partio on myös siirtymässä Office 365 -maailmaan ja saamme tästä katsauksen kokouksessa. Hämeen on ollut tarkoitus toimia pilottipiirinä ohjelmistoon siirtymisessä, mutta monien haasteiden vuoksi asia vierähti keväästä syksyyn. Nyt kuitenkin pääsemme tositoimiin ja tarkoitus on, että jo tämän vuoden puolella olemme järjestelmässä sisällä toimiston osalta ja alkuvuodesta mukaan otetaan luottikset. Luottiksille tammikuussa luvassa asian tiimoilta koulutusta, kun rakas intramme jää unholaan ja siirrymme uuteen vielä nimettömään järjestelmään.

Tiukkaa asiaa ja uuteen kurssikeskukseen tutustumista luvassa.

 

Riina
piirinjohtaja

 

Kuva: Hannu Fagerlund