Piirihallitus kokoustaa 3/16

 

Aprillipäivän aattona piirihallitus kokoustaa Hämeenlinnassa. Luvassa ei ole suuria metkuja, vaikka junaliikenteen pysähtyminen meinasikin tuoda matkaan mutkia. Jo monia vuosia ollut perinne piirihallitusseminaarista kevätkokouksen jälkeen luovuttiin ja päädyttiin pitämään perinteinen kokous näin kuun vaihteessa. Hallitusseminaarin vuoro on vasta kesän kynnyksellä ja tuolloin on tarkoitus keskittyä vahvasti kaksivuotistoimintasuunnitelman tekoon.

Kokouksessaan piirihallitus vahvistaa kevätkokouksen päätökset, nimeää jäseniä Hämeen Partiosäätiön hallitukseen ja valmistautuu partioneuvoston kokoukseen. Eniten keskustelua käydään varmasti tulevasta Reissu2016sta ja valtakunnallisesta lippukuntatuen uudistusprojektista, joka on tarkoitus startata myös Hämeessä. Olemme tähän tehneet jo ennakkovalmisteluja ja osallistuneet hankkeen valtakunnalliseen valmisteluunkin, mutta kyseessä on sen verran merkittävä kokonaisuus, että haluamme projektiin lähtemisen vielä virallisesti käydä läpi piirihallituksessa.

Kevätkokouksen avauspuheenvuorossani puhuin kuuntelemisesta ja nostin esiin myös B-P-kortin (blogi kuva). Piirissä on aloitettu toiminnan suunnittelu vuosille 2017-2018 ja korvat on viritetty hörölle. Kevätkokouksessa jo muutamat ehtivät laittaa ajatuksiaan tosu-seinälle ja lisää mahdollisuuksia tulee. Piirin luottikset kokoontuvat yhteiseen kokouspäivään huhtikuun puolessa välissä antamaan suuntaviivoja toiminnan suunnitteluun. Vaihe vaiheelta toimintasuunnitelma muodostuu ja vuoden 2017 toimintakalenteri valmistuu. Monessa vaiheessa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa suuntaan ja konkreettisiin toimenpiteisiin. Käytäthän tilaisuutesi. Jo nyt voit laittaa ajatuksiasi tulemaan meille, mutta myös prosessissa matkan varrella. Omassa lippukunnassa tai alueella on hyvä paikka pysähtyä miettimään ja keskustelemaan tulevasta toimintakaudesta. Henna kokoaa kommentteja ja ennen kaikkea niitä konkreettisia kehitys- ja toimintaideoita.

Koska me kaikki haluamme tehdä parempaa partiota!

Riina
Piirinjohtaja