Piha koolla kahdesti viikossa

Piirihallitus 2016

Kun tämä vuoden lyhin kuukausi ei muuten olekaan toimintaa täynnä, niin piirihallituskin päätyi kokoustamaan vieläpä kahdesti viikon sisään. (Tämä on hyvin poikkeuksellista...) Tässä lyhyt raportti kokouksista.

Viime viikon torstaina piirihallitus, kenttätyöntekijät, partioneuvokset, y-ryhmän puhis ja ryhmien varapuhikset kokoontuivat niin sanottuun piirihallituksen iltakouluun starttaamaan toiminnan suunnittelun vuosille 2017-2018. Etsimme tulevien vuosien suuntimia muun muassa partion strategian painopisteiden innoittamana. Johtajapäivien yhteydessä lippukunnat pääsevät kommentoimaan suuntimia Suunnitteluseinällä ja jättämään seinälle toimenpide-ehdotuksia eli konkreettisia ehdotuksia siitä, mitä piirin luottisten pitäisi tehdä vuosina 2017-2018 lippukuntia tukeakseen.

Tämän viikon tiistaina oli vuorossa piirihallituksen helmikuun kokous, jossa valmistauduttiin kevätkokoukseen ja hyväksyttiin kahden päättyvän projektin loppuraportit. Kuulimme, että tilinpäätös päätyi positiiviseksi, mihin syynä oli muun muassa upeasti mennyt joulukampanja ja jäsenmäärän jatkunut kasvu. Kevätkokoukselle päädyttiin ehdottamaan maltillista kahden euron korotusta jäsenmaksuun vuosille 2017-2018. Tällä korotuksella vastataan normaaliin hintojen nousuun, mutta pidetään myös kurssi- ja tapahtumamaksut entisellään.

Sihteerikoulutus-projektin puheenjohtaja Niina Raevaara kävi antamassa piirihallitukselle loppuraportin projektin kulusta ja saaduista palautteista. Oli ilo kuulla, että piirihallituksen seminaarissa kaksi vuotta sitten hahmoteltu koulutus oli koettu tarpeelliseksi ja tilaisuus hyödynnetty monessa lippukunnassa. Sihteerikoulutus siirtyy nyt koulutusryhmän alaisuuteen ja seuraava monimuotoinen koulutus järjestetään ensi syksynä. Saimme kuulla myös mahtavasti ja yliodotusten menneestä joulukampanjasta. Kasvua myynneissä oli reilu 10 prosenttia. Iso kiitos kaikille kampanjan kanssa huhkineille!

Pääsimme päättämään myös uuden lippukuntakoordinaattorin palkkaamisesta. Kunhan saadaan nimet papereihin, niin julkaistaan sitten nimikin piirin viestimissä. Stay tuned! Pyrkimys on, että maaliskuun aikana saadaan tämä uusi vahvistus hommiin ja että kevätkokouksessa pääsette häntä tapaamaan. Itse olen ainakin kovin innoissani tästä uudesta vahvistuksesta piirin antamaan lippukuntatukeen. Muistakaa hyödyntää molempia lippukuntakoordinaattoreitamme!

Tänä iltana suurin osa piirihallituksesta on vielä mukana yhdessä työstökokouksessa. Keskusjärjestössä on valmisteltu uutta lippukuntien tukemisen mallia, joka toisi uudenlaisia pestejä niin piiriin kuin lippukuntiinkin. Tämä malli on nyt ensimmäisellä piirikierroksella ja illan työstökokouksessa muovataan piirimme näkemys mallin käyttökelpoisuudesta ja käyttöönoton aikataulusta. Kerromme tästä lisää, kun malli alkaa näyttää toteuttamiskelpoiselta.

Talvista hiihtolomaa kaikille ja nähdään Johtajapäivillä,

Henna
piirin varajohtaja