Partiosyksy on täällä taas

Vuodessa on päästy jo syyskuuhun ja lippukuntien viikkotoiminta on pikkuhiljaa startannut. Piiripuolellakin on taas koneet saatu käyntiin kesälomien jäljiltä. Sen ovat taanneet elokuun isot tapahtumat: Olave Baden-Powell Societyn seminaari Tampereella ja Johtajatulet.

Elokuun alussa pääsin tapaamaan OB-PS-seminaariin saapunutta WAGGGS:n toiminnanjohtaja Anita Tiesseniä. Anita halusi tavata paikallisia tyttöpartiolaisia, joten veimme hänet paistamaan nuotiolettuja Pajaniemeen. Hän oli hyvin kiinnostunut lippukuntien tekemästä jäsenkasvusta ja yritimme valottaa hänelle syitä, miksi lippukunnat tässä ovat onnistuneet. Anitaa kiinnosti myös, mitä koimme partiosta saaneemme. Tuota kannattaa itse kunkin pysähtyä silloin tällöin miettimään – siitä saa puhtia eteenpäin.

Elokuun osalta partiokalenteria on täyttänyt myös Johtajatulille valmistautuminen. Kun tilaisuutta keväällä tarjottiin, päätimme piirihallituksessa järjestää hämäläisille oman nuotiopiirin ja siirtää luottisseminaarimme Johtajatulien yhteyteen. Lähes 400 ilmoittautunutta toikin oman haasteensa perjantain nuotiopiirin suunnitteluun ja sormet käsivarsia myöten ristissä toivottiin poutasäätä. Aika montaa meistä järjestäjistä jännitti, miten ilta menee. Onneksi tulitte alueelle tasaisena virtana ja sadettakaan ei saatu kuin tippa tai kaksi. Puheensorinaa, musiikkia ja hyvää ruokaa – siltä se näytti kun katoksella ehdin tervehtimisiltä pyörähtää. Suupielet kaartuivat väkisin hymyyn, kun bingolappu viritti kilpailun täysbingoista. Eihän se hämäläinen olisi ollutkaan ilman kilpailua.

Johtajatulet oli aikamoista ilotulitusta. Oli ihanaa vain aikuisporukalla nauttia järjestetystä ohjelmasta. Joku aikuinen ääni jossain aivojen takalohkossa pakotti kuitenkin poistumaan retrodiskosta jo yhden aikaan, sillä sunnuntai-aamuun oli luvassa vielä piirin luottisbrunssi. Lettubrunssin yhteydessä tutkailtiin piirin tuoretta infograafia (vilauksen siitä näet ylhäällä) ja mietittiin, miten voisimme parhaiten tukea erilaisia lippukuntia. Tähän liittyen voinkin ilokseni todetta, että olemme saaneet lippukuntakoordinaattori-Katin takaisin äitiysvapaalta ja hän on tarttunut toimeen taas tarmolla. Olettehan Katiin yhteydessä – hän on toimistossa teitä lippukuntia auttamassa. Kuten kaikki muutkin työntekijämme.

Elokuu oli sen verran kiireinen, että tällä viikolla on vähän pitänyt vetää henkeä ja orientoitua syksyyn, sillä tästä vaan vauhti kiihtyy kohti joulua. Tiedossa on syksyn varrella muun muassa lippukunnanjohtajien ja sihteerien tapaaminen syyskokouksessa sekä valtakunnallinen Explo-samoajatapahtuma Riihimäellä. Syyskokouksessa muuten valitaan taas piirinjohtajia sekä viestinnästä ja koulutuksesta vastaavia hallitusjäseniä. Jos pestit kiinnostavat, kannattaa olla yhteydessä vaalitoimikuntaan. Myös pestien nykyiset (ja varmasti myös entiset) haltijat kertovat mielellään, mitä pestin arki on pestikuvauksen takana.

Syyskuun alkaminen tarkoittaa, että syksy on virallisesti täällä. Se tarkoittaa myös pimeneviä iltoja, kirpakoita syyssateita ja viikkotoiminnan jatkumista. Muistakaa siis laittaa heijastin heilumaan ja lämmintä päälle, kun koloiltoihin ja partiokokouksiin suuntaatte.

 

Henna
piirin varajohtaja