Partioneuvoston kokousraportti

Partioneuvosto kokousti viikonloppuna Töölön Partioasemalla. Kaksipäiväinen kokous kokosi neuvokset ympäri maan yhteen viemään partiota eteenpäin ja ennenkaikkea ensivuoteen.

Kuten Henna ennakkoblogissa jo kirjoitti, partioneuvoston asialistalla olivat mm. uusien hallitusjäsenten valinta erovuoroisten tilalle, keskustelua organisaatio- ja toimintatapauudistuksen suunnittelun aloittamisesta ja päätökset neuvoston kannasta esitettyihin sääntömuutosasioihin. Näiden lisäksi partioneuvosto hyväksyi Suomen Partiolaisten toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2016 ja kuuli hallituksen ajankohtaiset kuulumiset.

Partioneuvoston Facebook-sivu ja Twitter oli jälleen oiva paikka seurata kokousta, mikäli live streamin seuraaminen ei ollut mahdollista. Myös Henna päivitti aktiivisesti Hämeen Twitteriä kokouksen kulusta. Myös jälkikäteen twiiteistä voi pikaisesti katsoa ne oleellisimmat seikat kokouspäivistä.

Saimme kokouksessa kuulumiset ensi vuoden suurista asioista, nimittäin Roihusta ja yhteisvastuukeräyksestä. Kaksi isoa asiaa, jotka näkyvät ja kuuluvat lippukunnissa keväällä aivan varmasti.

Ennakkotietojen mukaisesti eniten keskustelua herättivät sääntömuutokset. Näistä kahden varapuheenjohtajan ja hallituksen valitsemisen kokonaisuudessaan kerralla kaksivuotiskaudeksi partioneuvosto lausui nopeasti hyväksyen. Eniten keskustelua käytiin kuitenkin partioneuvoston koon kasvattamisesta ja äänisuhteista. Valtaosa neuvoksista olivat valmiit hyväksymään pienemmän neuvoston ja jopa pienemmän suhteellisen äänimäärän, mutta eivät kaikki. Tästä johtuen neuvosto lausunnossaan totesi, ettei tässä kohtaa sääntöihin neuvoston osalta tulisi tehdä muutoksia. Jäämme siis odottamaan mahdollisen organisaatiouudistuksen lausuntoa ja tulkintaa siitä mitä neuvostolle voisi tehdä.

Partioneuvoston kokous on luonnollisesti muutakin kuin päätöksentekopaikka. Se on mahdollisuus verkottua muualta Suomesta tulleiden partiojohtajien kanssa. Viikonlopun aikana tuli vaihdettua paljon ajatuksia monestakin eri asiasta. Toisaalta ihan vain kuulumisten vaihtaminen oli virkistävää, kun kuuli millaisia asioita eri piireissä on meneillään.

Tiukkaa vääntöä neuvostossa ei juurikaan nähty. Sen sijaan hyvää keskustelua paremman partion puolesta senkin edestä.

Partioneuvostoterveisin
Henna, Kimi ja Riina