Partioneuvosto vauhdissa

Partioneuvosto kokoontui aurinkoisena sunnuntaina Helsingissä. Kokous oli uuden, Jäsenkokouksessa valitun neuvoston ensimmäinen, joten teemoina oli perehdytys ja järjestäytyminen.

Perehdytyksessä tutustuttiin partioneuvoston rooliin ja toimintatapoihin sekä pohdittiin partioneuvoksen roolia: Miten arvioidaan strategian toteutumista? Kuka voi jättää aloitteen SP:n hallitukselle käsiteltäväksi partioneuvostossa? Kuinka partioneuvos valtuutettuna toimii, onko hän unilukkari vai asioiden ajaja?

Neuvosto kävi myös pelisääntökeskustelun. Jatkossakin neuvoston kokouksia voi seurata Facebookissa ja Twitterissä, ja lisäksi kokoukset myös striimataan, joten kotikatsomot voivat huokaista helpotuksesta. Hämäläiset partioneuvokset päivittävät jatkossakin kokouskuulumisia piirin Facebook-sivulle ja Twitteriin. Myös Pihalla-blogiin ilmestyy kokouksen jälkeen raportti kokouksesta.

Varsinaisia päätösasioita oli esityslistalla hyvin vähän. Partioneuvostolle valittiin kaksi varapuheenjohtajaa: 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Ilona Turunen, joka on myös Uudenmaan piirinjohtaja, ja 2. varapuheenjohtajaksi Pauli Engblom Lounais-Suomesta. Molemmat ovat muuten oikeustieteen opiskelijoita ja myös ensimmäisen kauden neuvoksia.

Kokouksessa olimme myös lobattavana, kun partioneuvos Aake Pohjanmaalta kysyi meiltä Saanko luvan? Får jag lov? Kyseessähän oli tietysti lobbaus Jäsenkokouksen 2016 saamiseksi Ouluun. Kahvitauot menivätkin mahdollisen Tanssivan Jäsenkokouksen tanssikorttia täyttäessä. Oli muuten oiva tapa tutustua uusiin kasvoihin.

hämäläiset partioneuvokset
Riina, Henna ja Kimi