Partioneuvosto kokoontui viikonloppuna

Vuoden viimeinen Partioneuvoston kokous on nyt takana. Viikonloppuun kuului paljon virallisuutta ja päätöksien tekoa, mutta myös mukavaa yhdessäoloa ja jutustelua. Neuvosto teki viimeisiä päätöksiä tälle vuodelle. Opus eli lippukuntatuen käsikirja piireille ja keskusjärjestölle tuli hyväksyttyä pienin muutostoivein. Toimintasuunnitelma sai hyväksynnän, samoin kuin talousarvio. Hallitustunnilla SP:n hallitus kertoili, mitä vuoden aikana on tapahtunut ja mitä nyt on vielä tulossa.

Selkeästi ilmassa oli jäähyväisiä nyt kun puheenjohtajiston ja neuvoston kaksivuotiskausi oli loppumassa. Neuvostossa vallitsi odottava ilmapiiri, johon sekoittuu ripaus haikeutta: Odotetaan seuraavaa vuotta ja sen tuomia uusia seikkailuja, mutta samalla osa porukasta jättää jäähyväisiä partioneuvospestille. Kuten minäkin.

Kuluneen vuoden aikana on tullut opittua uusia asioita ja tarkennettua tietämystä kokouskäytännöistä. On käyty monta mielenkiintoista keskustelua erilaisista näkemyksistä ja tavoista hoitaa asioita. Tietenkin myös on ollut mukava tutustua paremmin joukkoon aktiivisia partiolaisia. Osaan olin tutustunut jo aikaisemmin, mutta mukaan mahtui uusia tuttavuuksia, joiden kanssa tulee toivottavasti nähtyä tämänkin jälkeen. Hyvä mieli on siitä, että tiedän ensi vuonna meillä olevan neuvostossa huipputiimin. Riina, Henna ja Kimi vievät hämäläistä mielipidettä näkyviin siellä missä luodaan Suomen Partiolaisten suuntaviivoja seuraavan kahden vuoden ajan.

Itse päätin monien halausten ja hyvän matkan toivotusten jälkeen kokoukseni kävelyyn merenrantaan ystäväni seurassa. Siinä maisemien ihailun lomassa tuli kummankin pohdittua sitä, mitä vuosi on tuonut tulleessaan ja mitä kaikkea onkaan tässä yhdessä koettu. Tehtiin suuria suunnitelmia parille seuraavalle vuodelle partiopesteissämme. Mietittiin seuraavan jäsenkokouksen hakijoita ja tehtiin kampanjasuunnitelmia. Mielenkiinnolla jään odottamaan, onko se Oulu vai Pori, jossa vuonna 2016 kokoustamme.

Ai niin, Suomen Partiolaisten hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt kaudelle 2015–2016: Karoliina Tikka (kv), Robert Sundman (viestintä) ja Daniel Sazonov (Y-suhteet). Vuodelle 2015 valittiin: Viljami Hätönen (vapaaehtoistuki), Ida Ringbom (kasvatus) ja Saara Tamminen (talous). Järjestön kv-asiamiehiksi vuosille 2015–2016 valittiin Karoliina Tikka (WAGGGS) ja Anniina Markkula (WOSM).

 

Anna-Lea Nissi
Hämeen partioneuvos