Partiohallinnon marraskuu

Työntäyteinen partiohallinnon marraskuu lähenee loppuaan, mutta ei suinkaan lopahda ihan miten sattuu. Viikonloppuna kokontuu nimittäin partioneuvosto vuoden kolmanteen ja viimeiseen kokoukseensa.

Hämeen partioneuvokset ovat epätoivoisesti koittaneet selvittää ajatuksiaan kuluneella viikolla Jäsenkokousmoodista kohti partioneuvostomoodia. Siinä missä nämä kaksi kokousta täydentävät toisiaan, ovat ne myös rankka ja iso kokonaisuus handlata. Valmistautuminen tässäkin kohtaa hyvissä ajoin on ollut kaiken A ja O.

No mitä me neuvokset sitten olemme viikonloppuna tekemässä?

  • Kuulemme kaudella 2013-2014 tehtyjen jäsenaloitteuden tilanteesta ja päätämme matkakulujen kompensoinnista keskusjärjestön järjestämiin tapahtumiin piirien lähettämien osallistujien osalta (Lounais-Suomen Partiopiirin jäsenaloite)
  • Saamme viime kesän Suurjuhlan loppuraportin tiedoksi
  • Roihu2016 kertoo myös ajankohtaiset kuulumisensa
  • Keskustelemme varainhankintastrategiasta
  • Keskustelemme Mikkelin jäsenkokouksessa päätetyn partion strategian mittaamisesta ja ylipäänsä jäsenkokouspäätösten aiheuttamista toimenpiteistä
  • Päätämme Opuksesta eli lippukuntatuen käsikirjasta piireille ja keskusjärjestölle
  • Valitsemme hallitusjäsenet ensivuoden hallitukseen
  • Päätämme keskusjärjestön toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta vuodelle 2015

Vaikka partiohallinto on välillä istumista kokouksissa ja hieman paperinmakuista, on se myös yhteen hiileen puhaltamista ja partion viemistä eteenpäin. Kokouksien yhteydessä keräännytään yhteen muiden piirien neuvosten kanssa vaihtamaan ajatuksia, kuulumisia ja myös toimintatapoja. Tänäkin vuonna kotiin neuvostosta tullessa olen ollut väsynyt ja puhki, mutta silti muutaman idean viisaampi, innokkaampi ja motivoituneempi hoitamaan omia pestejä partiossa.

Partioneuvokset somettavat kokouksen aikana partioneuvoston foorumeilla. Seuraa partioneuvostoa viikonloppuna Facebookissa https://www.facebook.com/partioneuvosto ja Twitterissä @partioneuvosto

Ja partiovaaleja Facebookissa https://www.facebook.com/Partiovaalit. Ehdokkaisen esittelyt löytyy osoitteesta http://partiovaalit.wordpress.com.

Viikonlopun livestream löytyy osoitteesta http://evo.partio.fi/live/.

 

Innostavaa partiohallintoviikonloppua odottaen

Riina Aspila
Hämeen partioneuvos