Päämajakaupungista pärähtää - korviin kantautunutta, silmiin sattunutta

Aamun paneelikeskustelu jätti hyvän maun; nuoremme ovat fiksuja ja filmaattisia. Allekirjoitamme paneelissa todetun lauseen: ”Kyky toimia yhdessä ja tavoitella jotain henkilökohtaista menestystä suurempaa, on parasta, mitä nuorille voi tarjota.”

Avajaisten autuutta

Puheenjohtajat Harri ja Ninni porhalsivat paikalle suunnistusvermeissä ja lukivat tehtäväkäskyn: Tämä on aika- ja taitotehtävä; tehtävänänne on tehdä päätöksiä, joiden suoritusehtoina ovat avoin mieli, kokonaisvaltainen sitoutuminen päätöksiin ja inspiroiva luovuus. Kokonaispisteet interpoloidaan annettujen pisteytysten mukaan.

Tervehdyspuheenvuoroista jäi erityisesti mieleemme WOSM:n pääsihteerin Scott Tearen sanat: ”Jonglööraamme koko elämämme palloilla; mitkä ovat omat kristallipalloni, minkä asioiden eteen haluan tehdä parhaani?”. Lapsikuoron viisaus viikonloppuun: ”On jalkojeni juuressa melkein koko maailma. Nouse siivillesi – seikkailu odottaa!”

Tunteikkain ja juhlallisin mielin saimme olla mukana Hopeasusien ja ansiomerkkien jaossa sekä uusien kunniapartiolaisten julkistamisessa. Asko Laukkaselle ja Jukka Hopeavuorelle myönnettiin Hopeasusi ja SP:n hopeinen ansioristi Max Isakssonille ja Akseli Meskaselle. Kunniapartiolaisiksi nimitettiin Johannes Koroma ja Cristoffer Taxell. ”Myös takarivissä istuvilla on tärkeä tehtävä: voi kannustaa niitä, jotka tekevät tärkeää työtä. Mikään ei aja ihmistä niin paljon kuin kannustaminen. Johtamisen tärkeä osa on kannustaminen”, kertoi Taxell kiitospuheessaan.

Kokouksen kiemuroita

”Tänne ollaan tultu tekemään töitä”, totesi kokouksen puheenjohtaja Karin avaussanoikseen. Hyväksytty, hyväksytty, hyväksytty… Karin onnitteli hymyssä suin kokousväkeä: ”Meillä on strategia! Onneksi olkoon kaikille!” Yhteistyön voima kantoi tähän asti. Salissa syntyi kuhinaa sääntömuutosasioissa, joista yritimme saada aikaan koeäänestyksen. Kannatustakin löytyi ja vastaehdotuksia tehtiin. Loppujen lopuksi resoluutiotoimikunta saa säveltää omat sinfoniansa ensi yön aikana.

Verkostoitumisen veikeyttä

Ohjeistimme ensikertalaisia ottamaan viikonlopusta kaiken irti; tutustumaan, tarinoimaan ja toimimaan. Kokouspaussien pienet tilat antoivat tähän oivan mahdollisuuden, läheisyys lämmittää, kohteliaisuus kolahtaa ja rakentavalla keskustelulla sillat avataan. Vaaliteemat valloilleen: avoimuus, kumppanuus, yhteistyö, yhdessä tekeminen… Näillä mennään ja tästä jatketaan.

 

Liekkihetkiin ilon kautta

Satu Mälkiä ja Leena Vainio
Kirjoittajat ovat hämäläisen koulutuksen supernaisia ja Leena myös koulutusministeri