Mitä tähän sanoisi tasa-arvovaltuutettu?

Hämeen Partiopiirin syyskokous pidetään marraskuun 8. päivä Tampereella. Sääntömääräisten asioiden mielenkiintoisin kohta on uusien hallitusjäsenten valinta. Jos hallituksen esitys sääntömuutoksesta saa jäsenistön hyväksynnän, niin piirin piikkipaikoille nousevat alue-, ohjelma-, kehitys- ja luottisministerit. Mutta.

Kaikille avoimen partion nimissä pohdiskelen tasa- arvon ja vaikuttamisen näkökulmista seuraavia asioita:

  1. Nykyinen hallitus on naisvoittoinen. Nyt ehdolle asettuneiden valituksi tullen ja jatkavien hallitusjäsenten yhdistelmällä hallituksessa toimisi vain naisia.
  2. Maantieteellisesti ison piirin hallitukseen on näillä näkymin tulossa varsin kapealta sektorilta edustajia.
  3. Ikäjakauma on niin ikään suhteellisen pieni.

Vaalitoimikunta on arjen tuoksinassaan tehnyt parastaan ehdokkaita etsiessään ja nimivinkkejä on saatukin ihan kivasti. Ehdolle asettuneita on silti vähän: vain yksi äänestys on näillä näkymin tulossa. Onneksi vielä kokouksessa saa asettua ehdolle.

Paljon kuulee sitä, mitä pitäisi tehdä toisin ja varsinkin paremmin. Missä ovat ne, jotka tulevat  tämän työn tekemään – missä ovat ne, jotka tietävät lippukuntien tarpeet? En heti usko, että kolmessa ehdolle asettuneessa ovat kaikki vaihtoehdot. Tai että nyt hallituksessa olevat tietävät kaiken oleellisen.

Vapaaehtoistyö on nimensä mukaisesti vapaaehtoista valituksi tulemiseen asti. Jos ei tartu mahdollisuuteen vaikuttaa Hämeen Partiopiirin toimintaan – tavalla tai toisella – niin, saako sitten kommentoida? Saa. Jos on ollut paikalla ja lippukuntansa äänen käyttänyt, niin aina saa sanoa. Puhumme kuitenkin vahvasti kasvavasta järjestöstä, jonka tekemiseen tarvitaan monta tahtovaa ja energistä tekijää.

Eipä se tasa- arvovaltuutettu tähän mitään sanoisi. Ei viran puolesta olisi sanottavaa, mutta minä vetoan hämäläisiin partiolaisiin! Tehdään sellainen syyskokous ja vaalit, että paras laadukas päätöksenteko ja siten toiminnan raamit mahdollistuvat!

Tanja
Viestintäryhmän puheenjohtaja

PS. Avoinna olevat piirihallituspestit löytyvät osoitteesta http://hp.partio.fi/vaalit ja jo ehdolle asettuneet päivittyvät sivulle http://www.hp.partio.fi/ehdokkaat_2015-2016.