Lauantai, johtajapäivät ja kevätkokous

Hiihtoloma on takana ja pääsiäislomaa odotellaan. Siihen väliin mahtuu sopivasti johtajiston kouluttautumista Johtajapäivillä ja piirin kevätkokous. Tänäkin vuonna meillä on kova kattaus kouluttautumista luvassa.

Tieto, taito ja verkostoituminen

Johtajapäivät ovat paikka nähdä tuttuja ja verkostoitua samanhenkisten ja kokoisten lippukuntien edustajien kanssa. Tätä ei liian usein meille tarjota yli aluerajojen. Ota siis kaikki hyöty irti Johtajapäivistä. Tänäkin vuonna koulutukset ovat koottu edellisten vuosien palautteen ja toiveiden pohjalta.

Kuten usein, niin myös tänä vuonna tarjolla on uusinta uutta! Vaeltajaohjelma on juuri tullut uunista ulos päivitettynä. Nyt, jos koskaan, kannattaa tulla kuulemaan, millaisia uudistuksia päivityskierroksella tehtiin ja miten omassa lippukunnassa vaeltajaohjelmasta voidaan ottaa kaikki hyöty irti. Toinen uutuus on Hämeeseen perustettu kriisiryhmä. Ryhmän tarkoituksena on tukea lippukuntien turva-aikuisia silloin kun tukea tarvitaan onnettomuuden tai “läheltä piti” tilanteen purkamisessa.

Tilinpäätös, toimintakertomus, jäsenmaksu

Kevätkokouksessa katsotaan jälleen taaksepäin, kun pääsemme kuulemaan tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta. Toimintakertomus on jälleen palannut vanhaan esitysmalliin ja käyntikorttiamme eli vuosikirjaa saamme vielä hetken odottaa. Näin saimme enemmän informaatiota lippukuntiin toiminnasta ja toisaalta vuosikirja kokoaa entistäkin enemmän toimituksellista materiaalia, jolloin sen hyöty käyntikorttinamme vain vahvistuu.

Toimintakertomuksesta löytyy kaikki oleellinen. Lukuisat tapahtumat, huikea määrä osallistujia, tekemisen ja oppimisen riemua!

Vuosi oli monella tapaa hyvä! On selvää, että myös positiivinen tilinpäätös oli hieno asia. Uusia ennätyksiä luonut joulukampanja ja hienoisessa kasvussa jälleen ollut jäsenmäärän kehitys loivat pohjan positiiviseen tulokseen. Väheksyä ei toki voi sitäkään, että useissa kuluissa pystyimme säästämään. Kertaluonteiset tulot, kuten vuosikirjamme voitto PwC:n avoin raportti-kisassa ja muut työkorvaukset keskusjärjestöltä olivat tuloja, joita emme tietenkään osanneet budjetoidakaan. Positiivinen tulos on hyvä ja se parantaa tasetta. Viime vuosina tehdyt tulokset vahvistavat muutaman vuoden takaisia, useita negatiivisia tilinpäätöksiä.

Kevätkokous katsoo jälleen myös tulevaan. Kokouksessa päätetään vaalitoimikunnan asettamisesta ja uusien hallitusjäsenten hausta, sekä jäsenmaksun suuruudesta samoille vuosille 2017-2018. Uskon, että tässäkin kokouksessa syntyy keskustelua asiasta. Olemme jo pitkään päättäneen jäsenmaksusta kaksivuotiskaudelle, näin myös kokouksessa 2014, jolloin nykyinen jäsenmaksu (25,00€/23,00€) vahvistettiin. Nyt hallitus esittää 2€ korotusta jäsenmaksuun seuraaville kahden vuodelle.

Syy tähän on jälleen tuttu. Budjettimme perustuu aina realistiseen tasoon ja haluamme, että vahvat kivijalkamme ovat jatkossakin tasapuolisen vahvoja. Viime vuosina olemme tehneet upeaa tulosta joulukampanjassa ja jäsenmaksutuotot ovat olleet positiivisessa vireessä. Siitä huolimatta meidän tulee huomioida vuosittain tulevat korotukset eri palveluihin, joita käytämme paljon (painokulut, vuokrat, ruoka jne.). Toisessa vaakakupissa on aina tapahtumien ja kurssien osallistumismaksut. Toistaiseksi olemme pystyneet pitämään ne kutakuinkin samoissa jo useiden vuosien ajan. Olemme halunneet tukea kouluttautumista ja tapahtumiin osallistumista.  

Kevätkokous kokoaa ilveskansan juhlimaan myös 10 000 jäsenen rajapyykin ylittymistä. Tule siis paikalle juhlimaan, kouluttautumaan, päättämään ja verkostoitumaan!

Riihimäellä nähdään!

Riina
piirinjohtaja