Kuumia tunteita ja harmillisia jäähyväisiä

Maaliskuun hallituksen kokouksessa käsiteltiin monelle tärkeitä ja tunteita nostattavia asioita, mutta lopulta päästiin hyvään yhteisymmärrykseen.

Hallitus keskusteli muun muassa partiotaitokisauudistuksesta, josta ohjelmaministeri Pyry kirjoittikin jo tähän blogiin viime viikolla. Nyt jo tiedämme, että myös Hämeen Partiopiirin tukema asian lykkääminen päätettiin laajennetussa ohjelmavaliokunnassa viime viikonloppuna ja mittava partiotaitokisojen sääntöuudistus lykkäytyy nyt ainakin toukokuulle. Jotta mahdollisimman moni hämäläinenkin pääsisi osallistumaan päätöksentekoon, järjestää ohjelmavaliokunta avoimen kisajaoston kokouksen tiistaina 10.4. klo 17 Partiotoimistolla Tampereella. Tervetuloa! Myös etäosallistuminenkin voidaan järjestää.

Toinen asia, joka kokouksessa linjattiin, oli syksyn luottisseminaarin järjestetäminen Evolla! Luottisseminaarin yhteydessä järjestetään aikuisten metsäretki, jonka tavoitteena on myös näyttää, ettei piiritoiminta ole mitään ruudinkeksimistä tai erilaista partiota, pestit vain ovat erilaisia. Tavoitteena meillä kaikilla on lippukuntien paras mahdollinen tukeminen! Eli tervetuloa elokuussa Evolle, aikuinen!

Keskustelimme myös toiminnansuunnittelusta, joka on Hämeessäkin alkamaisillaan. Vielä tällä viikolla on lähdössä sekä lippukuntiin että luottiksille kysely, jonka tarkoituksena on kartoittaa fiiliksiä piiritoiminnan kehitystä silmällä pitäen.

Ikäviäkin uutisia kokouksessa jouduttiin ottamaan vastaan, sillä kehitysministeri Tero Keso haki eroa pestistään ja hallitus eron tietenkin myönsi. Tero joutui luopumaan pestistään henkilökohtaisten syiden vuoksi. Muuta hallitusta toki harmittaa, mutta voimme vain olla kiitollisia Teron antamasta panoksesta piirihallitukselle ja toivottaa intoa tuleviin haasteisiin! Hallitusta ei täydennetä tällä erää enää Teron loppukaudeksi, sillä pesti olisi ollut auki joka tapauksessa ensi syksynä. Aasinsiltana voidaankin aloittaa pohdinnat, olisiko sinun seuraava pestisi piirihallituksessa? Pidä asia mielessä, vaalitoimikunta pyritään pestaamaan jo kevätkokouksessa!

Lauantaina nähdään!

Anni 
piirin varajohtaja