Kuulumisia Kohtauksesta

Partiointo oli taas huipussaan, kun partion tekijät ympäri Suomen kokoontuivat Pieksämäelle Kohtaukseen. Viikonlopun ohjelma oli rakennettu lähinnä rinnakkaissessioiden varaan, joista kukin sai valita parhaiten pestiinsä ja kiinnostukseensa sopivan koulutuksen. Hämäläisten osallistujien kanssa pyrimme jakautumaan siten, että saimme tiedot mahdollisimman monesta rinnakkaissessioista.

Perjantaina olin partio-ohjelman roadshow’ssa, jossa pureuduttiin ikäkausien syvimpään olemukseen. Samaan aikaan tutustuttiin päivitettyyn ROK-koulutukseen ja jaettiin kokemuksia tapahtuman järjestämisen käytännöistä. Lauantaina luvassa oli Roihua, somea ja verkkotyökaluja, tärkeää asiaa pestaamisesta ja illalla vielä eri toiminnanalojen treffit. Viikonlopun tärkein anti oli verkostoituminen ja kokemusten jakaminen. Oli mahtavaa nähdä asiastaan innostuneita partiolaisia ja into tarttui pian koko joukkoon. Junamatkalla juonimme yhteistyökuvioita piirin sisällä koulutuksen ja ohjelman välillä ja pohdimme miten yhä paremmin voisimme tukea lippukuntia. Tuleva vuosi tuo tullessaan alueelliset ikäkausijohtajatapaamiset sekä koulutusillat. Mitä muuta teidän lippukuntamme kaipaisi piiriltä?

Partiointoa puhkuen mietimme, millaisia pestejä hankkisimme Roihulle. Oletko sinä uutta suuntaa vailla? Me ohjelmatoiminnanalalla kaipaamme uusia tekijöitä joukkoomme ja lisäksi Roihulla on yli 100 pestiä auki tällä hetkellä. Tsekkaa http://www.hp.partio.fi/tietoa-meista/luottikset/avoimet-pestit/etsimme-ohjelman-tekijoita-moniin-eri-pesteihin ja www.roihu2016.fi.

Tytti Tolvanen, ohjelmasta vastaava hallitusjäsen