Kokousilta Laitikkalassa

Laitikkalan koulu

Koulutustila yläkerrassaPiirihallitus kokousti viime torstaina Laitikkalan vasta-avatussa kurssikeskuksessa. Vaikka osa tiloista on vielä viimeistelyä vaille ja ensi kesäksikin on jo työlistaa tiedossa, on kurssikeskus jo käytössä ja monet syksyn ja kevään kurssit ja tapahtumat pidetäänkin Laitikkalassa. Kokouksen alkuun piirihallitus sai kattavan kierroksen tiluksilla ja sen tunnelmiin pääsette tekin nyt - ja samalla näette ketä meitä nyt piirihallituksessa hommia paiskiikaan.

Kurssikeskus on vanha kyläkoulu Pälkäneellä ja vaikka koulurakennus on läpikäynyt kattavan remontin, on kyläkoulun henki muun muassa yläkerran lautalattian ja ulkoseinän puolapuiden myötä edelleen paikalla - ja kuulemma myös entisen opettajattaren haamukin.

Kurssikeskuksen alakerrasta löytyvät korkeat majoitustilat kerrossänkyineen ja makuuparvineen sekä suihkut ja vessat. Alakerrassa on myös suurtaloustasoinen keittiö ja ruokailutilat sekä muonittajien majoitustila. Yläkerrasta löytyy hulppea koulutustila, sohvaryhmät, säkkityynyjä ja ryhmätyötilat sekä omat majoitustilat staabille. Sauna löytyy erillisestä piharakennuksesta ja pihalle on tekeillä myös nuotiopaikat.

Ruokailutila alakerrassaPiirihallituksen listalla oli toiminnanalojen ja Laajennettujen valiokuntien kuulumisten läpikäyntiä sekä syyskokouksen valmistelua kera toimintasuunnitelman ja talousarvion. Seuraavassa muutama nosto puhuttaneista aiheista.

Muutama viikko aiemmin olimme taas isolla porukalla Laajennetuissa valiokunnissa tapaamassa keskusjärjestön ja muiden piirien luottiksia. Kotiintuomisena oli muun muassa lisätietoa Roihusta ja Yhteisvastuukeräyksestä. Näiden osalta on luvattu lähettää keskusjärjestöstä suoraan lippukuntiin tietoa myös lähiaikoina, joten varmistattehan, että Kuksaan on merkittynä lippukuntanne Roihu- ja Yhteisvastuu-yhteyshenkilöt.

Riina jo edellisessä blogikirjoituksessa valottikin, että ensi vuonna taloudessa satsataan partion markkinoinnin lisäksi lippukuntatukeen. Vielä tämän vuoden puolella on tarkoitus palkata piiriin toinen lippukuntakoordinaattori lippukuntien arjen tueksi. Kati tekee hommassa jo mahtavaa työtä, mutta 120 lippukuntaa ei yksin hanskata, joten työpari on tarpeen. Lippukuntakoordinaattori on piirissämme se työntekijä, joka on aktiivisesti lippukuntaan yhteydessä ja tarvittaessa ohjaan piirin eri tukimuotoja lippukunnan avuksi. Jokaiselle lippukunnalle myös osoitetaan se oma lippukuntakoordinaattori, johon voi olla yhteydessä, kun lippukunta-arkeen tulee ryppy - oli sitten kyse suuresta tai pienestä, sisäisestä (esim. johtajien välillä kränää) tai ulkoisesta (esim. kolo menossa alta) asiasta.

Ensi kevään Reissu2016-tapahtuman osalta päädyimme pitkän pohdinnan jälkeen yksipäiväisyyteen. Vaikka kaksipäiväisyys antaisikin ihan erilaisia mahdollisuuksia kehittää tapahtumaa, painoi puntarissa muun muassa se, että samalla Lahden alueella järjestetään viikkoa aiemmin toinen sudenpentukisoistamme. Myös Roihuvuosi ja siihen liittyvät kipinätapahtumat lippukunnissa täyttävät kevään kalenteria entisestään, joten ainakin ensi vuoden osalta tapahtuma on edelleen yksipäiväinen. Keräännymme siis suurella joukolla sunnuntaina 15.5. Lahteen. Luvassa on ainakin koko piirin yhteinen Roihun kipinänuotio. Muut yksityiskohdat tarkentuvat talven ja kevään mittaan, mutta varmaa on, että taas tapahtuma vähän uudistuu.

Kävimme läpi myös piirin syyskokouksen yhteydessä pidettävien lippukunnanjohtajien ja sihteerien tapaamisten sisältöä. Toivottavasti saavutte sankoin joukoin paikalle sekä kokoukseen että tapaamisiin. Kutsut ja kokouspostit tulevat lippukuntiin marraskuun alussa.

Henna
piirin varajohtaja

Me ollaan piirihallitus

Riina (pj) Annis (kehitys) & Tytti (ohjelma) Erika (alue)
Leena (koulutus) Samuli (luottis) & Tanja (viestintä) Henna (vpj)