Kohti Oulua! #jäsenkokous

 

 

Hämeen partiopiirin 21 henkinen jäsenkokousdelegaatio on aloittanut valmistautumisensa jäsenkokoukseen. Ensimmäiset delegaatit Hämeen piirihallitus vahvisti kokouksessaan lokakuussa ja delegaatiota täydennettiin vielä kuun vaihteessa muutamilla delegaateilla. Viimeisimmät delegaatit vahvistettiin eilen, kun muutama delegaatti joutui harmillisesti luopumaan paikastaan. Tuttuuun tapaan delegaatit haettiin lähestymällä piiriluottiksia.

 

Tänäkin vuonna delegaatiomme on vahvasti varustettu innokkuudella, aktiivisuudella ja osaamisella.  Kohti Oulua ja tanssivaan jäsenkokousta on siis lähdössä hyvä tiimi. Tiimi on jo aloittanut ryhmäytymisen ja ensimmäinen koko delegaation live-kokoontuminen pidetään 15.11, jolloin haastattelemme myös Suomen Partiolaisten puheenjohtajiston vaalissa mukana olevat ehdokkaat. Heistä voit lukea jo nyt täältä.

 

Ryhmämme kirjoittaa ennen jäsenkokousta ja sen aikana Pihalla blogiin, pysy siis kuulolla.

Lisää jäsenkokouksesta löydät osoitteesta  www.partio.fi/jasenkokous. Kokouksesta voit seurata livestreamia sekä sometusta #jäsenkokous ja #partioscout.

 

Kenen seurassa tanssit ? Tanssikengät mukaansa ovat pakanneet:

 

Riina Aspila, Erä-Pirkot

Hämeen piirinjohtaja ja delegaation johtaja. Mukana jäsenkokouksessa nyt jo viidettä kertaa, mutta Oulussa ehkä vasta kolmatta. Viimeisen kahden vuoden aikana keskustelu partion tulevaisuudesta ei ole hirmuisesti lisääntynyt, mutta sille on isosti tarvetta. Odotan siis jäsenkokoukselta paljon keskustelua ja rohkeita linjauksia. Strategiakautta on kaksi vuotta takana ja kaksi edessä, yhteisiin tavoitteisiin on vielä matkaa! Kuten jo kaksi vuotta sitten totesin: keskustelu on aina hyvästä ja siitä voi itse kukin ottaa oppia ja ammentaa omassa pestissään. Reippain ja innostunein mielin kohti Oulua!

 

Henna Heikkilä, Liekkitytöt

Piirin varapuheenjohtajana ja partioneuvoksena olen päässyt seuraamaan mm. 2-vuotispainotusten, sääntömuutosten ja organisaation kehittämisprojektin valmistelua. Toivon, että Oulun jäsenkokous on vahvasti keskusteleva, sillä vaikka nyt päätetään lähinnä rakenteista, lyödään jo nyt alkusoinnut uudelle strategialle ja partion suunnalle.

 

Satu Mälkiä, Hollolan Hirvenhiihtäjät

Karjalaista elämänilloo ja intoo, henkisesti ihan liekeissä. Partiotaipaleeni juuret o vahvasti Etelä-Karjalassa, piirin luottiksena ja KO:na oon kehittyny ja kehittäny koulutusryhmässä sekä Sapassa että Hämeessä ja touhunnu Palokärkenäkii. Delegaatiokokemusta ja näkemystä o sekä Tampereelta, Kouvolasta ku Mikkelistäkii. Jässäriliekkejä saan ytimen ymmärtämisestä, vahvasta vaikuttamisesta, näpsäköistä näkökulmista, koulutuksen kehittämisestä, vilkkaasta verkostoitumisesta, innokkaista ihmisistä, ystävistä ja yhteisymmärryksestä. Nähhää, haastellaa, vaikutettaa ja nauretaa! Iha liekeis tulos Ouluu!

 

Samuli Korhonen, Jaakon Samoojat

Hämeen luottisministeri, 24- vuotias, kotilippukunta Jaakon Samoojat. Ollut mukana yhdistystoiminnassa sekä partiossa, että korkeakoulumaailmassa. Partiolaisena ollut tehnyt monenlaisia pestejä ja projekteja. Ensikertalaisena odotan kokousta mielenkiinnolla.

 

Laura Saastamoinen, Jokioisten Korvenkävijät

25 vuotta, kotilippukunta Jokioisten Korvenkävijät. Tällä hetkellä pesteinä lippukunnajohtaja ja samoajaluotsi, eli lippukunnan arki on tuttua. Piirissä olen toiminut ohjelman ja aluetyön parissa, ja tällä hetkellä olen alueryhmän varapuhis. Jäsenkokouksessa olen mukana ensi kertaa, ja odotankin viinkonlopulta paljon uusia partiokontakteja ja mielenkiintoisia keskusteluja.

 

Kimi Uosukainen, Lahden Siniset

Ikää 20 vuotta ja kotilippukuntana toimii Lahden Siniset. Piirissä olen toiminut mm. erätaito-ohjaajana ja medialähettiläänä. Nykyisin piirin yhteiskuntasuhderyhmän jäsen. Keskusjärjestössä toimin yhteiskuntasuhdevaliokunnan jäsenenä sekä partioneuvoksena. Yhteiskuntasuhteiden tuntemuksen lisäksi tuon delegaatioon linkkiä jäsenkokousten väliseen partioneuvostotyöskentelyyn sekä toivottavasti myös nuorten ja lahtelaista näkökulmaa. Mitä ikinä jälkimäinen sitten tarkoittaakin ;) Viikonlopulta odotan rakentavaa keskustelua partoliikkeen tulevista vuosista ja tavoista, joilla partiosta voidaan tehtävä parempaa kaikkialla Suomessa.

 

Johanna Suomalainen, Nummen Eränkävijät

Kohti uusia haasteita! Alkujani eteläsavolaisena partiolaisena olen päätynyt SAPA:n kautta Hämeeseen. Lippukuntapestien lisäksi on taskussa tehtäviä niin alueen hallituksesta piirin projekteihin kuin koulutusryhmään. Viimeisimpänä isoimmat pestit Ilves13:lla ja Roihulla sekä SP:n erätaitokoulutuksen kehittämisen parissa. Yhteistyön voima on partion vahvuus ja voimavara. Ensikertalaisena lähden mukaan oppimaan, tutustumaan ja ammentamaan tietoa keskusjärjestön päätöksenteosta sekä kehittämään yhteistä pääomaa tuleville parhaan vapaaehtoistyön vuosille. Oulussa tavataan!

 

Anna-Lea “Annis” Nissi, Urjan Varstat

Hallituksessa toimin kehitysministerinä.  Jäsenkokouksessa olen nyt delegaattina toista kertaa, mutta kolmas kerta kaikkiaan.  Odotan mielenkiinnolla minkälaista keskustelua partion tulevaisuuden suurista linjoista, kuten sääntömuutoksesta, jässärissä käydään ja samalla, myös niitä epävirallisempia keskusteluja partio ystävien ja tuttujen kanssa.  Kotilippukunnassani Urjan Varstoissa toimin samoajaluotsina ja sen lisäksi jonkin verran tulee touhuttua Evon leirialueella alueen kehittämisprojekteissa.

 

Juha Mäenalusta, Tampereen Kotkat

Piirissä ja SP:ssä olen ollut monessa mukana, tällä hetkellä teen piirissä koulutus- ja KV-asioita. Jäsenkokouksissa olen ollut mukana jo useasti, tämä on viides kerta. Jäsenkokousten lisäksi seuraan SP:n asioita aitiopaikalta talousvaliokunnasta.

 

Tuulia Hörkkö, Hervannan Hukat

Kotilippukunnassani Hervannan Hukissa olen saanut toimia projektipesteissä, akelana ja lippukunnanjohtajana. Tällä hetkellä vastuullani on lippukunnan tiedotus, mukaanlukien lippukuntalehti Hukkis. Oulussa asun, mutta sydämessäni olen silti vielä täysin tamperelainen. Ensimmäistä kertaa mukana jäsenkokouksessa ja innolla ja mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää.

 

Tytti Tolvanen, Lahden Katajaiset

Piirin ohjelmasta vastaava hallituksen jäsen, lippukunta Lahden Katajaiset, ikää 28v. Partiopestejä on kertynyt eniten lippukunnassa, mutta myös Sapassa, Hämeessä ja SP:ssä on tullut tehtyä monenlaista. Jäsenkokouksessa olen mukana ensimmäistä kertaa ja odotan kokousta innokkaana ja toivon että löydämme yhdessä suunnan paremmalle partiolle.

 

Lauri “Lapa” Kaunisto, Tampereen Eräpojat,

Toimin nykyisin lähinnä omassa lippukunnassani, mutta takana on kolme jäsenkokousta ja pestejä Tampereen Partiolaisissa, Hämeen Partiopiirissä ja keskusjärjestössä. Viime vuodet olen rakentanut vanhojen partiokaverieni kanssa yritystoimintaa, joka on kasvanut mukavasti. Odotan viikonlopulta lippuja, lappuja, keskusteluja ja pohjoisen raikasta meri-ilmaa sekä tietenkin rapeita päätöksiä. Jäsenkokous on mukava tapahtuma, jossa sekä törmää vanhoihin tuttuihin että tutustuu uusiin ihmisiin. Siellä saattaa jopa saada uutta näkökulmaakin asioihin, kun pitää mielensä avoimena ja korvat höröllään. On myös kiinnostavaa olla havainnoimassa ja vaikuttamassa siihen, mihin suuntaan liike on kehittymässä

 

Heli Vuorinen, Harjusiskot

Kotilippukunnassani Harjusiskoissa jäsenrekisterinhoitaja, piirissä viestintäryhmän ja joulutyöryhmän jäsen, ensimmäistä kertaa delegaattina. Viime vuosina partioharrastukseni on pääasiallisesti vienyt minua piirin leiri- ja tapahtumaprojektista toiseen. Ennen piiritoimintaan siirtymistä toimin kotilippukunnassani lähes kaikissa mahdollisissa pesteissä. Minulle on tärkeää se, miltä partio näyttää, miltä se tuntuu ja että jokaiselle ikäkaudelle on tarjolla mielekästä ohjelmaa. Myös aikuisille. Jäsenkokoukselta odotan ratkaisuhakuisia keskusteluja, viisasta päätöksentekoa ja tietysti uusien sekä vanhojen partiokavereiden tapaamista.

 

Petra Uitus, Tampereen Lokit

Petra Uitus, 21 v Tampereen Lokkien kasvatti. Ensimmäistä kertaa lähdössä jässäriin, mielenkiinnolla sitä odottaen. Piirissä ja aluejärjestössä olen ollut mukana useamman vuoden ja nykyisin toimin Tampereen Partiolaisten puheenjohtajana.

 

Hannu Fagerlund, Kasken kaatajat

Kotilippukunnassani Kaskekaatajat ry:ssä toimin lähinnä taustavaikuttajana ja retkipaikan isäntänä. Partioryhmiä kuljettelen linja-autolla paljolti Lappiin ja myös joitakin ulkomaan reissuja on suunnitteilla. Piirin osalta myös toimintaa kuuluu lähinnä leirikeskusten kiinteistöjen korjaussuunnittelu ja valvonta niin Laitikkalassa, kuin Lapinhämeessäkin. Kolmatta kertaa lähden jäsenkokoukseen, kuljettamaan delegaatiota. Partiodinosauruksena toivottavasti pystyn jakamaan joitakin kokemuksiani eteenpäin ja pitämään huolta, että tulevaisuudessakin partiolla on puitteet tarjota harrastus kaikille sitä haluaville.

 

Leena Vainio, Jokioisten Korvenkävijät

Hämeen piirin koulutuksesta vastaava hallituksen jäsen, kotilippukuntani on Jokioisten Korvenkävijät. Pitkä partiotaival takana niin lippukunta- kuin piiritoiminnassakin. Jäsenkokouksessa nyt toista kertaa ja odotan mielenkiinnolla keskustelua, jota esityslistan asiat osallistujissa herättävät. Tärkeää on myös tavata muiden piirien edustajia ja vaihtaa ajatuksia tulevaisuuden näkymistä erityisesti omaa hallinnonalaa koskien. Hyviä, rakentavia ja pitkälle tulevaisuuteen kantavia päätöksiä odotellen!

 

Hilja Mäkinen, Tampereen Lokit

Tällä hetkellä olen Leon Lenkin ja Hilkan Kilvan 2018 kilpailunjohtaja, piirin viestintäryhmän jäsen ja mukana kehittämässä uusien lippukunnanjohtajien perehdytystä piirissä. Kotilippukunnassani Tampereen Lokeissa olen ollut monessa pestissä lippukunnanjohtajasta pienempiin ja parhaillaan mukana järjestämässä juhlavuottamme.

Jäsenkokousdelegaatiossa olen mukana ekaa kertaa. Odotan eniten sopivasti menneeseen, mutta ennen kaikkea tulevaisuuteen katsovaa hyvää keskustelua, perusteltua päätöksentekoa sekä uusia näkökulmia.

 

Jaakko Honkala, Lähteen Vartijat

Lahtelainen Helsingistä. Nykyisin oma partio on painottunut piiripesteihin ja projekteihin. Tällä vuosikymmenellä se on tarkoittanut mm. piirihallitusta, luottisasioita, kasvua, laatua, kisoja, koulutusta ja kahta isoa finnjamboreepestiä. Viidettä kertaa jäsenkokousdelegaatiossa. Toivottavasti tapaamme rakentavissa merkeissä, onnistumme keskustelemaan asioista esityslistan suorittamisen sijaan ja löydämme yhteisiä ajatuksia, joista emme vielä tiedäkään!

 

Minna Horelli, Harjusiskot

HP:n viestinnästä vastaava hallitusjäsen, kotilippukunta Harjusiskot Tampereelta. Partioon olen palannut aikuisiällä, mutta ehtinyt kahlata useampia pestejä lippukunnassa ja piirin projekteissa. Jässäridelegaatiossa olen ensikertalainen. Odotan jäsenkokoukselta rakentavaa ja tuloksekasta keskustelua, uusien partiotuttavuuksien saamista ja vanhojen tapaamista.

 

Lasse Lehtinen, Lahden Siniset Entinen aktiivipartiolainen ja aluetyön ja koulutuksen kaikennähnyt huivikaula Lahdesta ja Lahden Sinisistä, ei edes varasijalta jälleen kerran jäsenkokouksen piiridelegaatioon. Tällä kertaa kuitenkin ensisijaisesti SP:n vaalitoimikunta edellä.

 

Tommi Nyman, toiminnanjohtaja, delegaation sihteeri

Hämeen Partiopiirin toiminnanjohtaja ja jäsenkokousdelegaation järjestelykoordinaattori. Takana on pitkä luottistausta lippukunnassa, piirihallituksessa, SP:n hallituksessa ja partioneuvostossa, joten vuosien varrella on karttunut kokemusta ja näkemyksiä pitkältä aikaväliltä. Tuon mukanani delegaatioon yhdistysteknistä osaamista, historian ja toimintaympäristön tuntemusta sekä vankkaa partio-osaamista. Jäsenkokous saa aina jännitystä ilmaan, odotan kuitenkin hyvähenkistä kokousta ja päätöksiä, joiden varaan on hyvä rakentaa tulevaa.

 

Esittelyt kirjasi

Riina

Delegaation pj.