Kohti kevättuulia

Nurmikon näkyminen helmikuussa enteilee kesää ja kärpäsiä, joten piirihallituksen kokouksessakin katse käännettiin tiukasti kohti tulevaa.

Suomalaiselle partioliikkeelle valmistellaan paraikaa uutta strategiaa vuosille 2015–2018. SP:n varapuheenjohtaja Niina Johansson esitteli miltä näyttää tuo strategiatyöstö tällä hetkellä. Meinasimme pyllähtää tuolilta kun näimme ja kuulimme, kuinka selkeiksi ja maanläheisiksi tulevan strategian visio ja painopisteet ovat muodostumassa.

Visioksi on muodostumassa: Jokainen rakentaa parempaa maailmaa. Tulevien vuosien painopisteet näyttävät tällä hetkellä olevan aito avoimuus, rakentava yhteistyö sekä paras kasvu. Jokaisella partiosta kiinnostuneella olisi siis mahdollisuus olla mukana partioharrastuksessa. Kehittäisimme toimintamme vaikuttavuutta ja toimintaedellytyksiä muodostamalla aktiivisesti kumppanuuksia. Lisäksi tarjoaisimme koulun ja kodin ohella parhaan kasvuympäristön lapselle ja nuorelle. Näiden toteutumiseen pääsemme vahvalla vapaaehtoisuudella, joka on partion kantava voimavara.

Strategiasta katseet kääntyivät Hämeen Partiopiirin jäsenmaksun suuruuteen. Jäsenmaksusta käytiin pitkää ja tiivistä keskustelua – jäsenmaksuasia ei nimittäin jätä ketään kylmäksi! Keskustelun lomassa väistämättä alkoi päässäni soida Jukka Pojan Viesti-kappaleen muutama riimi, joka kuvasti hyvin keskustelun etenemistä

Tekee vaikeeks pitää mielipiteensä
Kun tajuaa että asioilla on puolensa
Just kun on päättänyt puolensa
Viestii joutuu taas muokkaamaan huomenna
Lisää tietoo, lisää näkemystä..

Loppu viimein piirihallitus päätti ehdottaa kevätkokoukselle, että vuoden 2015–2016 Hämeen Partiopiiri ry:n jäsenmaksu on I-jäseniltä 25,00 euroa ja II-jäseniltä 23,00 euroa. Molempien jäsenmaksuluokkien jäsenmaksu nousisi siis kolmella eurolla nykyisestä summasta.

Hyvästä kasvusta huolimatta jäsenmäärä on kuitenkin edelleen edellisiä vuosia alhaisempi ja samaan aikaan kuluttajahintojen kasvu, yleinen kustannuskehitys ja inflaatio ovat niitä syitä, joiden takia jäsenmaksua on tarpeen nostaa. Näin saadaan jatkossakin turvattua ostovoiman säilyminen, riittävät resurssit sekä kohtuulliset tapahtumahinnat.

Kuten sanoin, jäsenmaksuasia ei jätä ketään kylmäksi, joten varmasti aiheesta nähdään värikästä ja tiukkaa keskustelua myös Hämeen Partiopiirin kevätkokouksessa lauantaina 22. päivä maaliskuuta Hämeenlinnassa.

Aamupäivällä, ennen värikkäitä ja tiukkoja keskusteluja, tarjolla on monipuolinen Johtajapäivä, joka tarjoaa jokaiselle lippukunnan toimijalle uutta puhtia pestiinsä sekä lisää tietämystä ja näkemystä omaan johtamiseen.  Tarjonnasta löytyy muun muassa kovasti kehuja saanut SP:n partiokasvatuksen roadshow, vinkkejä syksyn toiminnan aloittamiseen, ideoita ja puhtia vaeltajien ulkomaanprojektien käynnistämiseen, henkisen ensiavun taitoja lippukuntatoimijoiden tueksi sekä ROK-stara koulutusta.

Lauantai 22. maaliskuuta ei ole siis mikään turha päivä, päinvastoin. Tuolloin lippukunnat pääsevät vaikuttamaan piirin asioihin sekä samalla saamaan omaan lippukuntaan ja johtamiseen työkaluja. Ne mahdollistavat uusien jäsenten saamisen mukaan partiotoimintaan ja antavat mahdollisuuden tarjota entistäkin laadukkaampaa partio-ohjelmaa lapsille ja nuorille.

Hyppää siis mukaan Hämeenlinnaan! Johtajapäivän ohjelman kokonaisuudessaan sekä ilmoittautumislinkin löydät tapahtumakalenterista.

Kaisu Lämsä
Ohjelmaministeri