Kohti kevättä ja kevätkokousta

Tulevana viikonloppuna Ilveskansa kokoontuu piirin johtajapäiville ja kevätkokoukseen. Johtajapäivät ovat mitä parhain paikka tavata tuttuja ja päivittää omaa osaamistaan täyttäen samalla ideapakkia. Oma tavoitteeni johtajapäivään on kerätä vähintään kolme konkreettista ideaa ja ajatusta oman lippukunnan ja oman toiminnan kehittämiseen.

Päivä alkaa yhteisellä partiokasvatuksen Road Showlla, jossa pääsemme paneutumaan partiokasvatuksen eli partiotoiminnan ytimeen. Siihen toimintaan jota me lippukunnissa teemme ja siihen miten me voisimme tehdä sen paremmin ja vaikuttavammin, mutta myös tehokkaammin ja helpommin. Samalla vastaamme kysymykseen: miksi partio-ohjelma on sellainen, kuin se on.

Siinä missä kevätkokouksessa katsotaan menneeseen vuoteen 2013, tähytään johtajapäivässä jo tulevaan. Parhaillaan lippukunnissa on menossa Kuinka voimme palvella -kysely siitä, miten lippukunnat kokevat tuen tarpeen piiriltä ja millaisiin asioihin meidän tulisi antaa paukkumme tulevalla kaksivuotiskaudella. Nyt nimittäin ryhdytään jo tekemään piirin uutta toimintasuunnitelmaa 2015–2016. Kyselyn tulosten työstöä jatketaan työpajoissa johtajapäivässä ja piirihallitus paneutuu kaikkiin annettuihin tuloksiin kevätseminaarissaan kevätkokouksen jälkeen.

Kaikki johtajapäivän setit ansiomerkkikoulutuksesta aina syksyn partion aloituksen suunnitteluun tähtäävät lippukunnan toiminnan laadun kehittämiseen. Kevätkokouksessa tullaan myös palkitsemaan lippukuntia kasvupalkinnoilla ja huhujen mukaan muutama Loistokin on jälleen jaossa. Mahtavaa! Onhan sinun lippukuntasi jo pohtinut Loistoon osallistumista?

Partiotoiminnan kehittäminen lippukunnassa tai piirissä ei tapahdu, se tehdään! Piirihallituksen kevätseminaarissa paneudutaan toiminnansuunnittelun lisäksi jälleen partion strategiaan, jonka pohjalta myös toiminnan suunnittelumme ponnistaa. Käymme myös läpi laajennettujen valiokuntien raportit ja esille nousseet asiat sekä keskustellaan piirihallituspesteistä ja mahdollisista tarpeista muokata niitä paremmaksi kokonaisuudeksi.

Tulevaan partioviikonloppuun mahtuu paljon asiaa. Tehdään viikonlopusta yhdessä hyvä! Otetaan vinkit ja uudet ajatukset vastaan ja viedään ne mukanamme toimintaan.

Riina Aspila
piirinjohtaja