Kevätpörinää piirihallituksessa ja laajennetuissa valiokunnissa

Piirihallitus kokoontui keväisenä torstaina pitämään kokoustaan hyvällä sykkeellä, kuten aina. Pitkään ei malttanut tuolissa istua paikoillaan, sillä kokouspaikkana toimineen mökin lämpötila hipoi varmaan kymmentä astetta – taukoliikuntaa siis sai harrastaa vähän väliä...

Eniten puhututti tulossa olleet  Laajennettujen valiokuntien kokoukset ja siellä käsiteltävät asiat. Vapaaehtoistuen valiokunnan asialistalla ollut ydinainesanalyysikuvaus sai aikaan epäilyn, että paikalle olisi varmaan tuotu säteilymittarikin. :) Tosiasiassa juttu liittyy siis Partiojohtajaperuskoulutuksen opintopisteyttämiseen ja sen moduulikuvauksiin, ei sen säteilevämpään.

Toiminnan suunnittelu vuosille 2015-2016- ohjeistus käytiin läpi ja ryhmien tulevat kokoukset tulevatkin täyttymään omien hallinnonalojen toiminnan painopisteiden toteutuksen haarukoinnista.

Laajennettujen valiokuntien kaksipäiväinen viikonloppu toi mukanaan taas paljon asioita, jotka pyörivät omassa ja varmaan muidenkin kokousosanottajien päässä edelleen. Päällimmäisenä toimintasuunnitelma vuodelle 2015 ja strategian pohjalta laaditut kaksivuotislinjaukset, joita hiottiin ja viimeisteltiin edelleen ainakin omassa ryhmässäni. Mielenkiintoista oli myös vaihtaa kuulumisia eri puolilta Suomea tulleiden edustajien kanssa ja huomata, kuinka samanlaisten ongelmien kanssa piireissä kuitenkin pyöritään.

Jäsenhankinnasta saimme kuulla SP:n puheenjohtajan Harri Länsipuron esittelyn. Jäsenkehityksen suunta on hyvä, mutta se saisi edelleen kasvaa. Jokaisen meistä olisi hyvä pystyä markkinoimaan järjestöämme kaikille kysyjille – miten sinä vastaat seuraavalle uteliaalle, joka haluaa tietää jotakin partiosta? Mieti markkinointisetti jo valmiiksi omalle kovalevyllesi, josta saat sen aina tarpeen tullen napatuksi!

Haasta itsesi kuluvan partioviikon kunniaksi markkinoimaan toimintaamme näkyvästi – partiohuivi siis aamuisin kaulaan ja menoksi!

Koulutusministeri
Leena Vainio