Kesä!

Kesäleiriaika on parhaimmillaan ja pikkuhiljaa pieni partioloma siintää silmissä. Kuten aina, vielä on kuitenkin pari “pikkujuttua” hoidettavana.

Voisi kuvitella, että kesäkuu on jo partion kannalta rauhallista, mutta ehei. Tässäkin kuussa olen ollut kokoustamassa muun muassa kasvuryhmän ja yhteiskuntasuhderyhmän kanssa. Maanantaina tapasimme Tommin ja Hennan kanssa SP:n puheenjohtaja Annan ja toiminnanjohtaja Tuijan. Meillä oli hyvä keskustelu mm. piirin ja keskusjärjestön yhteistyöstä, laatutyökalu Loiston hyödyntämisestä valtakunnallisesti ja lippukuntien toiminnan tukemisesta uusilla tavoilla.

Näiden tapaamisten myötä kevätkausi on yhtä pestikeskustelua vaille pulkassa.

Kevät on ollut minulle monella tapaa uuden opettelua, kun perheeseen tammikuun alkupäivinä syntyi pieni poika. Uudenlainen elämänjärjestys on laittanut koville myös partioaikataulut ja -menot, joita ennen olin tottuneesti sumplinut suuntaan ja toiseen tilanteen mukaan. Nyt jokin muu on määrittänyt aikatauluja ja vienyt luonnollisesti myös aikaa partiolta. Siitä huolimatta monessa on oltu mukana ja partiota on viety eteenpäin. Erityisesti piirihallituksen jäsenet ja toimiston työntekijät ovat kukin paiskineet hommia tiiviiseen tahtiin koko kevään. Loma on todella ansaittu!

Piirihallitusjäsenten tukeminen ja kasvu-ja yhteiskuntaryhmien toiminnan käynnistyminen ovat pitäneet minut kiireisenä. Molemmat ryhmät ovat hyvässä vauhdissa ja syksystä sopii odottaa kevättä vieläkin parempaa ja tuloksellisempaa. On ollut ilo olla mukana ryhmissä, joissa keskustelu synnyttää uusia ajatuksia, jotka saavat heti tuulta alleen ja toimintaa syntyy. Esimerkkeinä näistä syntyi kasvuryhmän keskusteluissa mm. partioviikon #huifie kamppis, jonka viestintäryhmä toteutti ja Y-ryhmän eduskuntavaalitempaus, jossa Y-ryhmän jäsenet kävivät haastamassa ehdokkaita lasten- ja nuorten asioissa. Ja kuka sanoi, että hämäläiset ovat hitaita?

Piirihallitus on kevään jokaisessa viidessä kokouksessa käsitellyt toimintasuunnitelman toteutumista tai toiminnanalojen kuulumisia. Aktiivinen tekeminen on näkynyt ja kuulunut. Vaikka monessa ryhmässä lisäkäsiä kaivataan ja uusien jäsenten rekrytointi on jatkuvasti käynnissä, ovat ryhmät toteuttaneet aktiivisesti toimintasuunnitelman kirjauksia oman perustehtävän ohella. Kisat, tapahtumat ja koulutukset ovat olleet osa monen hämäläisen partiokevättä. Kesän ja alkusyksyn aikana ryhmät työstävät vuoden 2016 toimintakalenteria ja -suunnitelmapäivitystä.

Ylpeä voi olla myös REISSU2015-tapahtumasta, joka keräsi nelisentuhatta osallistujaa yhteiseen kevätkauden päätösretkipäivään Tampereelle. Päivä vaati tiimiltä ja toimistolta satoja työtunteja, mutta se kannatti. Päivä oli täynnä hyvää mieltä. Heti syyskauden alussa starttaamme rekrytoinnin REISSU2016 johtajalle/johtajaparille, joten pysy kuulolla.

Keväällä toteutettiin myös luottiskysely, jonka tuloksena voidaan todeta hämäläisten luottisten olevan tyytyväisiä. Kiittämisen kulttuuri ja pestissä kouluttautuminen ovat asioita, joihin tulee jatkossa kiinnittää erityisesti huomiota. Pestikeskustelu on oiva paikka käydä läpi myös näitä asioita. Piirihallitus käsitteli kevään viimeisessä kokouksessa muistamisen ja kiittämisen periaatteita, jotka nyt päivitetään ja kootaan osaksi luottiksen opasta.

Lukuisia viestejä, keskusteluita ja kohtaamisia on pitänyt tämäkin kevät sisällään. On ollut ilo tehdä töitä hämäläisen partion eteen ja työ jatkuu. Ensin kuitenkin hengähdetään hetki, vieraillaan ehkä muutamilla kesäleireillä, nautitaan laineiden liplatuksesta ja lämmittävästä auringosta.

Mukavaa kesää!

Riina
piirinjohtaja