Katsetta tulevaan

Helmikuu on alkanut hienosti Hämeessä! Alkukuusta uutisoitiin, että Hämeeseen on viime syksyn aikana tullut uusia jäseniä Suomen kärkitahtia. Kiitos kaikille, jotka olette työtä tämän eteen tehneet. Pidetään suunta ylöspäin, jotta mahdollisimman moni pääsee mukaan tämän maailman parhaaseen harrastukseen!

Tulevana viikonloppuna koko piirihallitus suuntaa Helsinkiin tapaamaan kollegoitaan ympäri Suomen. Tuon viikonlopun tapaamisissa tehdään paljon työtä suomalaisen partion tulevaisuuden suunnan eteen. Asialistoissa vilisee sanat kasvu, strategia ja Opus.

Viikonlopun iso työstökohde on strategia. Suomalaiselle partioliikkeelle valmistellaan paraikaa uutta strategiaa vuosille 2015-2018. Strategiasta päätetään syksyllä Jäsenkokouksessa Mikkelissä. Strategiatyöstön etenemisestä löytyy juttua Uusiutuva strategia -blogista. Blogista näkee, miten muun muassa painopisteet ja visio on työstön aikana kehittyneet. Tällä hetkellä strategialuonnoksen painotuksina ovat:

1) kaikille avoin harrastus

2) yhteistyö muiden “alan” toimijoiden kanssa

3) paras kasvupaikka lapselle ja nuorelle (kodin ja koulun lisäksi, tietenkin) sekä

4) vapaaehtoiset (aikuiset) partion voimavara.

Miltä nämä kuulostavat? Näistä keskustellaan tulevana sunnuntaina piirinjohtajien tapaamisessa, joten ajatuksia ja kommentteja voi laittaa Hennalle ja Riinalle:  henna [dot] heikkila [at] hp [dot] partio [dot] fi ja riina [dot] aspila [at] hp [dot] partio [dot] fi

Ennen viikonloppua Hämeen piirihallitus kuitenkin kokoontuu vielä helmikuun kokoukseensa. Asialista on pitkä ja tietää työntäyteistä iltaa. Helmikuuhun kuuluu piirin kevätkokoukseen valmistautuminen ja siten myös toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen läpikäyminen. Listalle täytettä antaa tietysti myös tulevan viikonlopun kokousten aiheet. Odotettavissa on siis todellinen turinatorstai pihan osalta.

Kunhan hiihtolomalta maaliskuussa palataan, on aika aloittaa piirin osalta toiminnansuunnittelu vuosille 2015-2016. Heti aluksi lippukunnat pääsevät vaikuttamaan, mihin suuntaan piirin toimintaa seuraavina vuosina viedään. Ensin maaliskuun alussa lippukuntiin kopsahtaa kysely, jolla lippukunnat voivat kertoa, mihin piirin pitäisi seuraavaksi keskittyä. Johtajapäivässä Hämeenlinnassa otetaan seuraavat askeleet, kun lippukunnat pääsevät kertomaan mielipiteensä ja ideoimaan tulevaa "Kuinka voimme palvella?"-sessiossa. Nyt ei siis kannata arkailla, vaan kertoa rohkeasti, mikä on juuri sinun lippukunnan tarve.

Henna Heikkilä
piirin varajohtaja

P.S. Ai, mikä se Opus on? Opus on piirien ja keskusjärjestön käyttöön tuleva opas, joka valmiina ohjaa sekä keskusjärjestön että piirien toimintaa ja määrittelee näiden työnjaon lippukuntien tukemisessa.