Katse syksyn rekrytointeihin

Piha pihapelailee pihalla

Hallitus piti kesäseminaarinsa Laitikkalassa 10.–11.6. Perjantai-ilta oltiin pihalla ja pihapelailtiin. Lauantaina pöydällä oli isoja aiheita, kuten lippukuntatuen uudistus, syksyn rekrytointi ja toimintasuunnitelma. Näin luottisministerin roolissa kaikki asiat tulee usein yhdistettyä rekrytointiin ja pohdintaan siitä, että mistä nämä kaikki luottikset tulevat? Vai tuleeko niitä?

Vuosi 2016 tulee kokonaisuudessaan olemaan mahtava partiovuosi, jonka huippukohta lienee monelle Roihu. Monet meidän piiriluottikset ja hämäläisten lippukuntien johtajat ovatkin jo tehneet ison työn omissa Roihu-pesteissään. Tänä vuonna on moni tullut rekrytoiduksi ja moni on myös rekrytoinut. Rekrytoiminen ei kuitenkaan lopu tämän vuoden osalta tähän.

Syksyllä alkaa taas piirin luottisrekry, jota ei saa Roihun hehkuissa unohtaa. Rekryssä haetaan isoa joukkoa tekijöitä ryhmiin ja jaostoihin. Isona muutoksena on lippukuntatuen muutos, joka vaatii paljon luottiksia alueellisiin pesteihin. Tarjolla on myös projektiluontoisia pestejä, kuten Reissu2017 ja Kohu2017, jotka tarvitsevat hyviä tekijöitä, jotka voivat olla ajoissa ja motivoituneena liikkeellä.

Olen miettinyt, miten saisimme rekryä tehokkaammaksi ja sellaiseksi, että se toisi mukaan myös uusia kasvoja. Nyt rekry kohdistuu pääosin hämäläisiin lippukuntiin Täplän rekryliitteen kautta. Tehokkaimpana tapana lienee edelleen se, että kysytään kaveria mukaan. Mahdollisuus tulla meille luottikseksi pitää olla helpommin lähestyttävissä myös ulkopuolisille. Toki moni pesti vaatii tietämystä partiosta, mutta moni pesti on myös sellainen, mitä kokemattomampikin voisi tehdä ja saada samalla hienon kuvan partiosta.

Olisi mukava nähdä, että ei-partiolaiset haluaisivat hakeutua meille tekemään vapaaehtoistyötä. Ehkä partio mielletään joksikin muuksi kuin vapaaehtoistyöksi, vaikka sitähän me parhaimmillaan olemme. Meidän perheessä toinen tekee kansalaistoiminnan suunnittelua työkseen eräässä isossa yhdistyksessä ja olen huomannut, että heille hakee paljon enemmän ihmisiä tekemään vapaaehtoistyötä. Miksi ei meilläkin voisi olla näin? Syksyllä kohdistamme julistekampanjan piirin alueella toimiviin korkeakouluihin, jossa markkinoimme partiota vapaaehtoistyön mahdollisuutena. Millainenkohan sato sieltä saadaan…?

Onnea syksyn rekryihin ja muistakaa pestata rekrytoidut!

Samuli
luottisministeri