Jokainen rakentaa parempaa maailmaa

Kuva: Suomen Partiolaisten kuvapankki

Partioviikon viikonloppuna Helsingissä kokoontui partion valtuusto eli partioneuvosto. Muuttuneiden sääntöjen mukaisesti pääsimme huivittamaan ennen kokousta ylimääräisessä jäsenkokouksessa valitut uudet partioneuvoksemme. Hämeellä on siis nimettävänään jatkossa yhden partioneuvoksen sijaan kolme partioneuvosta. Hämeen partioneuvoksina vuonna 2014 toimivat Riina Aspila, Henna Heikkilä ja Anna-Lea Nissi.

Partioneuvosto keskusteli monesta asialistan asiasta pitkään, osasta jopa hartaasti. Tärkeintä kokouksessa kuitenkin oli partion eteenpäin vieminen alati muuttuvalla järjestökentällä. Keskusjärjestön hallitukselle annoimme eväitä loppuvuoteen, kun matkal jatkuu marraskuussa pidettävään jäsenkokoukseen Mikkeliin.

Partioneuvoston kevätkokouksessa hyväksyttiin toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2013. Partioneuvosto keskusteli ja päätti myös tulevien vuosien taloudellisista raameista kuten valtionavun jakosuhteesta, adventtikalenterien myyntihinnasta ja jakosuhteesta sekä jäsenmaksusta vuosille 2015–2016.

Keskustelua herätti myös y-ryhmän valmistelemat yhteiskunnallisen vaikuttamisen linjaukset, johon partioneuvosto teki muutoksia. Muutos koski 16-vuotiaiden äänioikeuden edistämistä ja sen puolesta vaikuttamista paikallisia vaaleja, eli käytännössä kuntavaaleja koskien. Jo nyt 16-vuotiaat saavat äänestää marraskuisissa seurakuntavaaleissa. Tähän liittyen myös samoaja- ja vaeltajaohjelmaa kehitetään tätä linjausta edistäväksi, joten partiokasvatuksen kehittämisen portaat tulevat jälleen aktiiviseen käyttöön.

Suurimman työn ja keskustelun partioneuvosto kävi partion strategiasta 2015–2018 ja erityisesti sen visiosta. Jo perjantaina illalla aloitettu työstö saatiin lauantaina kokouksen aikana valmiiksi ja monivivahteisen keskustelun jälkeen partioneuvosto esitti hallitukselle uudeksi strategian visioksi ”Jokainen rakentaa parempaa maailmaa – partio on Suomen vaikuttavin nuorten liike”. Tämän hallitus hyväksyi ja saimme partioneuvostona antaa yksimielisen puoltavan lausunnon partion strategiasta, jonka marraskuun jäsenkokous kokonaisuutena hyväksyy. Strategian uusimmat blogipostaukset ja strategiateksti kokonaisuudessaan on luettavissa strategiablogista: http://uusiutuvastrategia.wordpress.com/2014/04/26/partion-strategia-2015-2018/

Hämeen partioneuvokset Riina ja Annis, sekä varaneuvos Erika

PS. Samaisena viikonloppuna kuvattiin myös Partiomestarin ensimmäisiä kuvauksia. Mahtavaa seikkailua kaikille kisavartioille ja erityisesti Nokian Eräveikkojen Hiirihaukoille, jotka hymyilevät kuvassa. Kuva: Suomen Partiolaisten kuvapankki.