Jämsässä nähdään – kolme nostoa päivästä!

Mitä olisi partiokevät ilman johtajapäiviä ja piirin kevätkokousta? No, ainakin aurinkoisessa säässä kisattuja SM-talvikisoja ja kevään tuoksua sudenpenturetkellä ja leskenlehtien ihastelua matkalla koloiltaan. Tulevana lauantaina Ilveskansa kokoontuu reippaan 130 hengen voimin Jämsään kouluttautumaan johtajapäiville ja päättämään kevätkokoukseen toimintakertomuksesta ja tilinpäätöksestä. Siinä missä perinteisesti paraati tuo kesän, johtajapäivät tuovat kevään. Tässä lupaamani kolme nostoa kevätkokouksesta ja johtajapäivistä.

Johtajapäivät ovat yksi parhaimmista paikoista verkoistoitua muiden lippukuntien aktiivien kanssa ja vaihtaa lennosta muutamia ideoita aiheesta kuin aiheesta. Tänä vuonna johtajapäivän ohjelma koottiin erityisesti lippukuntien toiveiden mukaan.  Viimevuotisen palautteen perusteella tiivistettiin ja tarkasteltiin ohjelmatarjontaa. Tämän vuoden tarjontapaletissa on muutamia tuttuja juttuja, mutta myös uusia hyödyllisiä rupeamia suoraan lippukunnan hyödynnettäväksi. Itseäni kiinnostavat erityisesti päivitetty ROK- ja Turvallisesti yhdessä -perehdytysrupeamat.

Vuosikirja ilahdutti minut tänä vuonna raikkaudellaan, mitä mieltä sinä olet? Viestintätiimi on jälleen koonnut toimintakertomuksemme vuosikirjaksi, jonka mustavalkoversiota olemme saaneet kokouspostin mukana jo lukea ja ihastella. Vuosikirja on yksi meidän partiolaisten käyntikorteista, jota lippukunnat voivat hyödyntää paikkakunnallaan ja sellaiselta se minusta myös näyttää.
Oletteko kutsuneet tänä vuonna jo itsenne kahvihetkelle seurakuntaan ja kuntaan? Oma lippukuntani luovutti viime vuonna vuosikirjan partioviikolla kunnanhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajille. Samalla meille avautui hetki rupatella partiosta ja sen toiminnan merkittävyydestä lempääläisessä lapsi- ja nuorisotyössä. Oli jälleen ilo huomata, kuinka toimintaamme arvostetaan ja kuinka tuttua partiotoiminta olikaan päättäjille. Tällaista tilaisuutta kannattaa aidosti ihan kaikkien hyödyntää. Tilaisuudessa pönötys oli kaukana, ennemminkin se oli rento kahvitteluhetki. Käyttäkää vuosikirja siis aidosti hyödyksenne!

Kevätkokous on jo ovella, mutta se kolmas nosto minulla vielä olisi. Nimittäin vaalitoimikunnan asettaminen syksyn hallitusvaaleja silmällä pitäen. Vaalitoimikuntaan halutaan muutamia hyvin piirin alueen partiolaisia tuntevia, herkästi puhelimeen tarttuvia ja innokkaasti ehdokkaita haastavia henkilöitä, jotka ovat valmiina tarttumaan toimeen. Haussa syyskokoukseen on ehdokkaita piirinjohtajaksi, piirin varajohtajaksi sekä koulutuksesta ja viestinnästä vastaaviksi hallitusjäseniksi. Olisitko sinä halukas tulemaan mukaan vaalitoimikuntaan ja etsimään hyviä ehdokkaita lippukuntien valittaviksi?

Näillä kolmella nostolla kohti Jämsää! Nähdään siellä.

Riina
Piirinjohtaja