Ihan pihalla! (eli uuden pihalaisen mietteitä vuoden ensimmäisestä kokouksesta)

Ensimmäinen Hämeen piirihallituksen kokous

Tiistainen piirihallituksen kokous oli lajissaan vuoden ensimmäinen – ja minulle ensimmäinen hallitusjäsenen roolissa. Jännittävää! Blogin nimi onkin kuvannut varsin osuvasti viimeisten parin kuukauden fiiliksiä. Mutta kiitos perusteellisen pestauksen ja hyvien tyyppien, joilta kysäistä apua tiukan paikan tullen, alkuhaparointi alkaa askel kerrallaan väistyä yhä kasvavan innostuksen tieltä. Tästä tulee mahtava vuosi!

Kevään ensimmäisessä kokouksessa oli edustettuna koko hallitus, yksi etänä ja loput paikan päällä. Kiitos nykytekniikan, kokoustaminen onnistuu mainiosti, vaikka kaikki eivät aina onnistuisikaan olemaan samassa kaupungissa samaan aikaan!

Hallituksen kokous aloitettiin vahvistamalla hallitustyöskentelyn periaatteet ja hallinnon aikataulut alkaneelle vuodelle. Heti perään vahvistettiin piirin ryhmien ja jaostojen tämänhetkiset kokoonpanot, joita sitten tarpeen mukaan vuoden mittaan täydennellään. Hämeessä on mahtava joukko hyviä luottiksia, mutta mukaan mahtuu aina myös uusia kasvoja. Pitkään keskusteltiin myös siitä, miten tärkeää on, että jokainen luottis on ajan tasalla siitä, mitä häneltä odotetaan, ja ettei kenenkään kakku kasva liian suureksi. Meillä kaikilla kun on (toivottavasti) myös partion ulkopuolista elämää.

Yksi kokousteemoista oli vuoden 2015 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen aikataulun ja vuosikirjan sisältösuunnitelman läpikäyminen. Aiemmin vuosikirja ja toimintakertomus on niputettu yhteen, mutta tänä vuonna niistä tehdään kaksi erillistä julkaisua. Vuosikirja 2015 pyritään tekemään aiempaa enemmän nimenomaan vuosikirjaksi, joka kertoo sanoin ja kuvin hämäläisestä partiotoiminnasta myös yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille. Virallinen toimintakertomus julkaistaan erikseen, jolloin sen vaatimia asioita voidaan jättää vuosikirjasta pois.

Toiminnanalakuulumisia, keskustelua SP:n toiminnansuunnittelun aloituksesta, toisen lippukuntakoordinaattorin rekryn aikatauluja… Ehdimmepä vielä hyväksyä ohjelmaryhmän esityksen partiotaitokilpailujen palkintosäännöstäkin sitä ensin hiukan peukaloituamme. 3,5-tuntisen kokouksen jälkeen kiisteltiin hetki siitä, oliko tämäniltainen kokous pitkä vai ei. Riina ei myöntänyt olleensa ikinä aiemmin näin ajoissa lähdössä pihan kokouksesta kotiin, minkä vastaväittäjät väittivät johtuvan arvon piirinjohtajan taipumuksesta jäädä suustaan kiinni milloin kenenkin kanssa.

Vuodesta 2016 on tulossa työntäyteinen niin piirissä kuin lippukunnissakin. Tavanomaisen toiminnan oheen oman lisänsä tuovat esimerkiksi Roihu ja Yhteisvastuu-keräys, jonka myötä on tarkoitus luoda 100 uutta tapaa tulla partioon. Vaikka sekä Roihu että Yhteisvastuu valtaavat varmasti monen kalenterista tilaa, hiukan kliseisesti ilmaisten uskon, että ne myös antavat paljon. Kuten alussakin mainitsin: tästä tulee mahtava vuosi!

Ihan liekeissä,

Minna
Viestintäryhmän puheenjohtaja