Hyvien tekojen huhtikuu

Suomen Partiolaiset lanseerasi vuoden alussa Yhdessä Parempi Maailma - kampanjan huhtikuiselle partioviikolle. Itse asiassa kampanja-aika on koko huhtikuun mittainen. Ajatuksena on hyvien tekojen tekeminen ja niiden julkaiseminen kampanjasivustolla pelillistämisen avulla: lippukunnat keräävät pisteitä hyviä tekoja julkaisemalla ja sitä kautta tehdään partiota näkyväksi. Haastamalla muita partiolaisia saadaan kampanjaan enemmän osallistujia. Mukaan voi haastaa myös yhteistyökumppaneita. Herättää ajatuksia, eikö totta?

Jokainen meistä voi tehdä hyvää joka päivä. Toivottavasti teet näin. Minut kampanja herätti ajattelemaan: mitä voisin tehdä lisää tai toisin? Itse nautin sellaisista pienistä yllätyksistä ja eleistä, joita hyvää tarkoittaen hoksaan tehdä toisille. Aloin pitää kampanjassa ajatuksesta, jossa näkymätön hyvä tehdään näkyväksi hyväksi. Partio on sen arvoinen. Näillä hyvillä teoilla tehdään paljon positiivista ja saadaan teoillemme näkyvyyttä. Ja jos pidemmälle saa toivoa, niin toivottavasti kampanja muuttuu jokapäiväiseksi meille kaikille.

Minua kannustaa mentorini Mudin perusteesi: Hyvää pitää jakaa. Taannoisessa piipahduksessamme Gilwell Parkissa ihailin lounaspöytäämme osuneen Stephenin asennetta ja läsnäoloa. Mies on maailman ainoa kuusinappulainen ja oli avoimen kiinnostunut pöytään tupsahtaneista (toki tunsi Mudin) ulkomaalaisista. Stephen teki päivän hyvän teon meille siinä, että kertoi lisävinkkejä käyntiämme varten. Saimme jopa museon auki ihan meitä varten. Pieni teko ja hyvä mieli kaikilla. Eikö olisi helppoa meille kaikille?

Blogin kuva on otettu Gilwell Parkin yhdestä portista. Siinäkin kehoitetaan tekemään parhaansa. Kaikki meistä voi, osaa ja pystyy parempaan.

Partio opettaa heti ensi metreillä, että tekemällä oppii – ei muuta kuin hanskat käteen tai hanskoitta kädet saveen. Osallistut kampanjan pisteiden keruuseen tai et, on aika parantaa maailmaa. Ele, sana tai teko; mitä vaan. Jos hyvä jää elämään, niin kampanja on ylittänyt odotukset.

Aleksis Kivi kirjoitti kuuluisassa näytelmässään Nummisuutarit usein lainatun lauseen: Maailma muuttuu, Eskosein! Varmaan niin, mutta partion arvot eivät muutu! Lue lisää kampanjasta www.parempimaailma.fi

Tanja Lumiala-Huokuniemi
Viestintäryhmän puheenjohtaja, piirihallituksen jäsen