Hupparikansanpuolella

Tällä viikolla vietetään Nuorisotyön viikkoa. Kolmatta kertaa järjestetään viikolla myös #hupparikansanpuolella -kampanja ja kolmatta kertaa mekin piirihallituksessa olemme mukana. Kampanjan teemana on yhdenvertaisuus.

Mitä yhdenvertaisuus merkitsee sinulle?

Jäin itse pohtimaan yhdenvertaisuutta. Minulle se tarkoittaa yhtäläisiä oikeuksia ja velvollisuuksia. Jokaisella ihmisellä on samat oikeudet koulunkäyntiin tai työn tekemiseen, mutta pitäisikö meillä olla yhtälailla oikeus myös harrastamiseen, ystäviin ja “porukkaan kuulumiseen”. Viime aikoina lehdissä on puhuttu harrastutakuusta. Jokaisella nuorella tulisi olla oikeus harrastukseen, ilman että vanhempien varallisuus tai muu tekijä rajoittaa sitä. Mitä mieltä olet?

Partio on monilla mittareilla edullinen, monipuolinen ja kaikille halukkaille sopiva harrastus. Siksi yhdenvertaisuuden -teema sopii meille partiolaisille loistavasti. Parhaillaan monessa lippukunnassa pohditaan sataa uutta tapaa toteuttaa partiota omalla paikkakunnalla, kun yhteisvastuuhankehakemuksia kirjoitellaan täyttä päätä. Partioharrastuksen mahdollistaminen myös uusille kohderyhmille on mielestäni iso askel yhdenvertaisuuteen.

Tänäkin vuonna me piirihallituksessa puettiin hupparit päälle ja ollaan yhdessä #hupparikansanpuolella. Me haluamme, että partio on mukana tukemassa yhdenvertaisuutta! Me uskolle siihen, että aikuisen läsnäolo ja tuki nuorelle niin kotona, koulussa kuin harrastuksissa on tärkeää. Me myös tiedämme, että meillä partiossa aikuiset vapaaehtoiset tekevät mielettömän upeaa työtä lippukunnissa, piireissä ja keskusjärjestössä. Me piirissä tuetaan lippukuntien aikuisia parhaalla mahdollisella tavalla siinä työssä, jotta lippukuntien aikuiset ovat entistäkin parempia vapaaehtoisia työssään.

Olethan sinäkin #hupparikansan puolella? Viikon haasteen myötä Allianssi on haastanut koko nuorisoalan ja nuorisotyön tukijat näyttämään yhdenvertaisuutensa! Tule mukaan ja näytä että olet #HupparikansanPuolella!

Riina
piirinjohtaja