Ekaa kertaa

Koska kaikkea pitää kokeilla kerran, olemme mekin nyt tässä tilanteessa, eli lähdössä piirin delegaatteina kohti Oulua ja jäsenkokousta. Tällä viikolla delegaatiota on prepattu kokousviikonlopun kuvioihin ja erityisesti meitä ensikertalaisia hämmästyttäviä ja kummastuttavia asioita onkin melkoisesti. Menomatkalla kuulemma järjestetään pistarit mm. menettelytapasäännöstä, joten vähän on tässä vielä opiskeltavaa ennen perjantaita… Meille kyllä taidettiin ensin lupailla karaokebussia.

Delegaatio kokousti tiistai-iltana ja pääsimme vaalitenttaamaan puheenjohtajakolmikkoa, eli Annaa, Lassea ja Ilonaa sekä partioneuvoston pj-ehdokasta Paulia. Ekaa kertaa jäsenkokoukseen lähtevänä tentti oli opettavainen ja samalla myös paljon kysymyksiä ja ajatuksia herättävä. Aiheet, joista keskustelimme, vaativat meiltä vielä hieman tarkempaa tutustumista ja pureskelua. Tutustuttavaa on mm. sääntömuutoksessa, julkilausumassa, Polkuvartion esityksessä ja monessa muussa. Toisaalta viikonloppuun on vielä hieman aikaa ja bussimatka Ouluunkin pitkä. Odotamme mielenkiinnolla jäsenkokoukselta hyvää keskustelua vaaleihin liittyen ja myös esimerkiksi partion tulevaisuuteen avoimesti suuntautuen. Partiopaidat ja piirihuivit ovat jo valmiina laukussa!

Päällimmäisenä viikonlopussa pohdituttaa kuitenkin vaatevalinnat, pukukoodi ja tarvittavien korkkareiden määrä. Mikä on liikaa ja mikä liian vähän? Pärjääkö lauantaina kaksilla korkkareilla? Mitä asusteita mukaan pitäisi lisäksi pakata? Voiko pakata liikaakaan? Myös kokouksessa ajan kuluttaminen pistää pohtimaan. Minkä kudontatyön sitä ottaisi mukaan, jotta keskittyminen on helpompaa? Vai pitäisikö kehitellä jäsenkokousta varten bingo? Mitä muuta tekemistä tai evästä pitkän istumisen oheen keksii, joka ei kuitenkaan veisi keskittymistä pois kokouksen sisällöstä?

Vielä ennen huomista Ouluun lähtöä ohjelmassa on muiden delegaatioiden blogeihin ja ajatuksiin tutustumista, keskustelua delegaatiomme omassa Facebook-ryhmässä ja tiukkaa pakkaamista. Joten Oulu, täältä tullaan pian! Me ollaan ihan just valmiita, toivottavasti tekin!

Heli, Hilja ja Tytti