Vuosikirja 2017 kertoo johtajuudesta

Uutinen Torstai - 12.04.2018

Hämeen Partiopiirin vuosi 2017 on ikuistettu yksien kansien väliin. Vuosikirjan teemana on Hämäläinen johtaminen – josta piirissä on pitkät perinteet.

- Teema summaa hyvin viime vuotta, jolloin otimme käyttöön uuden lippukuntatuen mallin. Sen avulla valmennamme entistä parempaan johtajuuteen, kertoo Hämeen Partiopiirin piirinjohtaja Tytti Lindroos.

Lippukuntatuen uudistuksessa lippukunnan johtokolmikolle on tarjolla piirin aluetiimeissä vastinparit, jotka tukevat lippukunnanjohtajaa, pestijohtajaa sekä ohjelmajohtajaa.

Piirin kolme päätavoitetta vuodelle 2017 olivat Partio kuuluu kaikille, Partio kasvattaa hyvään johtajuuteen ja Partio on aloitteellinen yhteistyökumppani.

Syksyllä 2017 Hämeen Partiopiirissä tehtiinkin historiaa, kun sisupartiolaisille järjestettiin ikioma ensiapukurssi. Toimintavuotta värittivät myös lippukuntien ja piirin toteuttamat 100 uutta tapaa -hankkeet, joilla kehitetään ja kokeillaan erilaisia tapoja tehdä partiota.

Vuoden suurimpia tapahtumia piirissä olivat tuttuun tapaan sudenpennuille ja seikkailijoille suunnatut kisat ja tapahtumat. Myös piirin oma samoajaleiri Kohu ja Suomen Partiolaisten Johtajatulet-tapahtuma keräsivät reilusti osallistujia. Hämäläiset partiolaiset olivatkin aktiivisesti mukana myös Suomen Partiolaisten tapahtumissa – niin osallistujina kuin tekijöinä.

Piiri teki aktiivisesti yhteistyötä partion ulkopuolisten tahojen kanssa. Yrittäjyys näkyi teemana niin tarpojien taitopäivässä kuin Pirkanmaalla järjestetyssä metsäretkessä. Sidosryhmäsuhteita hoidettiin uuden konseptin, Nokipannukahvien, avulla.

- Kokonaisuutena vuosi oli monipuolinen ja täynnä erilaisia tapahtumia. Mielestäni pääsimme hienosti tavoitteisiimme jokaisella kolmella osa-alueella, Lindroos summaa.

 

Hämäläistä johtamista -vuosikirjasta voit lukea mitä kaikkea partiovuosi 2017 piti sisällään